реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 26 » Чернігів впроваджуватиме проект "Розумне та безпечне місто"
21:05
Чернігів впроваджуватиме проект "Розумне та безпечне місто"
Чернігів впроваджуватиме проект Сьогодні у Чернігівській міській раді під головуванням заступника міського голови Олександра Ломаки відбулась нарада з питань впровадження у м. Чернігові інноваційного проекту "Безпечне місто".

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів та депутати міської ради, а також, представники правоохоронних органів міста та області. Презентацію інноваційного проекту "Розумне та безпечне місто" провів представник компанії "Брама – Інженерні системи" Дмитро Левін, яка займається в Україні впровадженням подібних систем.

Він розповів, що досвід впровадження таких систем у європейських та американських містах показав підвищення контролю за порядком у місті, зменшення кількості порушень правил дорожнього руху, покращення надання комунальних послуг, поліпшення екологічного контролю, раціонального освітлення вулиць і можливість використання інших технологій.

За його словами, ця практика існує у багатьох країнах світу понад 10 років, на забезпечення роботи цієї системи загалом у світі витрачається понад 2 млрд $, а протягом декількох років ця цифра зросте до 14 млрд.

В Україні проект "Безпечне місто" найближчим часом має впроваджувати Запоріжжя. Там проект пройшов вже відповідні проектні роботи. Втім, інноваційне впровадження окремих смарт-технологій вже має місце в українських містах. Навіть невеликі міста стають "піонерами" у впровадженні інноваційних технологій управління, зокрема: відеоспостереження для допомоги правоохоронцям у забезпеченні безпеки міського середовища, безпека автомобільного руху та полегшення пошуку викрадених автомобілів за допомогою системи розпізнавання автомобільних номерів, «електронне урядування» та ін.

"Впровадження проекту "Безпечне місто" у Чернігові сьогодні вже на часі", - підкреслив заступник міського голови Олександр Ломако. – "У цьому році ми обов'язково розпочнемо реалізацію цього проекту у місті".

Він також наголосив, що до міського голови звернулись правоохоронні органи міста та області з пропозицією встановлення камер відеоспостереження у громадських місцях Чернігова, що сприятиме посиленню безпеки громадян та виявленню правопорушень.

Крім того, впровадження проекту "розумного та безпечного міста" передбачає втілення системи інтелектуального відеонагляду, що дозволить контролювати ситуацію на важливих інфраструктурних та громадських об'єктах, комунальних підприємствах, місць масового скупчення людей, транспортних розв'язок, систем екологічного контролю, контроль виконання ПДД, пошук джерел вогню та диму, моніторинг роботи громадського транспорту, "розумне освітлення", покриття міста зоною Wi-Fi та ін.

Під час обговорення проекту учасники наради зійшлися на думці необхідності узагальнити концепцію найкращих європейських та світових практик управління просторовим та муніципальним розвитком міста й поступово втілювати його на рівні нашого міста. Адже, проект дозволить підвищити рівень комфорту та відчуття захищеності городян міста, а також, рівень довіри до місцевої влади.

"Цей напрямок розвитку міста сучасний та необхідний. Ми будемо закладати певну суму у бюджеті міста на поточний рік, аби розпочати перший етап необхідних робіт найближчим часом", - наголосив Олександр Ломако.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1352 | Теги: безпечне місто, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar