реклама партнерів:
Головна » 2021 » Вересень » 10 » Чернігівська "Просвіта" заявила про "захоплення приміщення під видимістю законності"
20:40
Чернігівська "Просвіта" заявила про "захоплення приміщення під видимістю законності"
Чернігівська 9 вересня у приміщенні чернігівської "Просвіти" імені Т.Шевченка зламано вхідний замок і зроблено це не таємними злодіями, а офіційно: згідно рішення господарського суду Чернігівської області за поданням начальника управління комунального майна обласної ради (депутат від ОПЗЖ) Василя Куліди.

Підстава - багатотисячні борги, які це ж управління нарахувало саме по собі, всупереч рішенню депутатів обласної ради про надання неприбутковій громадській організації пільги.

Як пояснив голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Олександр Шевченко, ці борги штучні, на засіданні суду представників "Просвіти" не було, ніяких приписів "Просвіта" не отримувала, а головне, що і голова обласної ради Олена Дмитренко, і її заступники Ніна Лемеш та Дмитро Блауш обіцяли "Просвіті" сприяння у збереженні за нею приміщення, де вона перебуває з 1993 року.

"Цікаво, що недавно делегація "Просвіти" у складі голови, заступника голови Валерія Рябченка та почесного голови Василя Чепурного була на прийомі у першої заступниці голови обласної ради Ніни Лемеш і за участі заступнка начальника управління комунального майна Сергія Свиридова було знайдено шляхи вирішення цієї ситуації, створеної самим управлінням. Проте начальниця відділу цього управління Оксана, яка прийшла разом з виконавцями, просто посміялася над словами і Ніни Лемеш, і свого, здавалось би, начальника. Чи, може, в очі нам кажуть керівники ради одне, а насправді роблять інше?" - говорить Олександр Шевченко, ветеран російсько - української війни.

"Здавалось би, українська влада повинна всіляко сприяти державницькій "Просвіті", - говорить почесний голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний. - Якщо вона, звісно, українська. А в нас щороку, ще за мого головувавння у "Просвіті", тягали "Просвіту", як свиня куфайку, на комісії, президії, сесії, щоб на рік дати оренду і пільгу. На один рік! А тепер взагалі вирішили відібрати приміщення, свого часу відібране у приватного власника большевиками - комуністами. Дивно, що нова обласна рада починає свою діяльність із війни з громадською організацією, яка так багато зробила для незалежності України. Вичекали, коли пройде 30- річчя Незалежності, бо якось невдобно було починати захоплення перед ювілеєм держави...".

Хто накинув оком на історичну будівлю в центрі Чернігова? У "Просвіті" це прізвище знають, але поки що називати не планують.

Джерело: Василь Чепурний, Сіверщина



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1974 | Теги: Просвіта, Чернігів, приміщення, рейдерство | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar