реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 27 » Чернігівський кінотеатр імені Щорса невдовзі змінить своє ім’я
20:55
Чернігівський кінотеатр імені Щорса невдовзі змінить своє ім’я
Чернігівський кінотеатр імені Щорса невдовзі змінить своє ім’я Про необхідність такої зміни в назві культурного закладу йшлося сьогодні, 25 червня, на першому засіданні робочої групи з організації громадського обговорення та опрацювання пропозицій щодо перейменування кінотеатру імені Щорса у місті Чернігові. Провів нараду голова обласної ради Микола Звєрєв (керівник робочої групи) разом із своїм заступником Валентином Мельничуком (заступник очільника групи).
Звертаючись до присутніх Микола Звєрєв оголосив склад робочої групи, членами якої, окрім керівників, обрано ще дванадцять осіб. В їх числі: голови постійних комісій обласної ради - Анатолій Заліський та Валерій Зуб, начальник управління комунального майна обласної ради Володимир Сидоренко, директор комунального підприємства «Чернігівкіно» Чернігівської обласної ради Олександр Мельник, уповноважена від трудового колективу, адміністратор кінотеатру імені Щорса КП «Чернігівкіно» обласної ради Тетяна Мишук, директор Державного архіву області Раїса Воробей, секретар Чернігівської міської ради Владислав Кухар, голова Чернігівського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка Василь Чепурний, а також керівники та відповідальні працівники організаційного, інформаційного та юридичного відділів виконавчого апарату обласної ради.
Заодно керівник висловив жаль, що на сьогоднішнє засідання не прибув представник Чернігівської міської ради, яка чи не найбільше повинна бути заінтересована у виконанні законодавства щодо перейменування в місіті на Десні об'єктів з назвами часів комуністичної епохи.
За словами головуючого, передумовою створення робочої групи була, внесена на двадцять четвертій сесії обласної ради, 29 квітня поточного року, депутатом Валерієм Зубом пропозиція щодо перейменування кінотеатру ім. Щорса ім'ям Великого уродженця Чернігівської землі Олександра Довженка. З цього приводу було підписане протокольне доручення управлінню комунального майна обласної ради щодо розгляду порушеного питання. Як результат, управління внесло пропозицію про створення згаданої робочої групи із залученням керівників профільних установ, представників громадськості.
З цією метою відповідно до чинного законодавства, головою обласної ради Миколою Звєрєвим було підписано розпорядження «Про створення робочої групи з організації громадського обговорення та опрацюванню пропозицій щодо перейменування кінотеатру імені Щорса у місті Чернігові». І ось, сьогодні, члкни робочої групи зібралися у залі президії обласної ради аби обговорити та опрацювати механізм щодо перейменування кінотеатру.
Далі Микола Звєрєв надав слово головному спеціалісту юридичного відділу виконавчого апарату, члену робочої групи Дмитру Кравченку, який поінформував присутніх про порядок присвоєння закладам комунальної власності міст, селищ і сіл Чернігівської області імен видатних осіб, ювілейних та святкових дат.

Зокрема, було відзначено, що відповідно до Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності, які за ними закріплені, об'єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів, необхідно провести громадські обговорення з цього питання.
Своїми думками стосовно питання порядку денного поділився голова Чернігівського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка Василь Чепурний. Він наголосив, що перейменований кінотеатр повинен стати справжнім кіно-культурним центром, а не базаром ширпотребу, як це відмічається зараз. Необхідно зробити все залежне, щоб тут «стартували» найсвіжіші зарубіжні і вітчизнянні фільми, відбувалися повномаштабні кінофестивалі, адже де, як не на батьківщині великого митця зі світовим іменем, це слід робити? А ще Василь Чепурний запропонував підключити до діяльності робочої групи Спілку кінематографістів України, на що отримав схвальну підтримку.
Свою думку щодо порушеної теми висловив заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, який вніс пропозицію присвоїти культурному закладу назву «Народний дім «Чернігів», який би став справжнім центром кіномистецтва, культури і духовності... У свою чергу начальник управління комунального майна обласної ради Володимир Сидоренко, підримуючи виступаючих, окреслив фінансово-технічну сторону порушеного питання, адже в згаданому приміщенні треба провести суттєві ремонтно-опоряджувальні роботи.

Голова обласної ради Микола Звєрєв зазначив, що на ремонт кінотеатру обласна рада уже передбачила в обласному бюджеті перший транш - близько двох мільйонів гривень. І хоч на сході країни триває війна, відчутні економічно-фінансові труднощі – не зважаючи на всі перепони і на відсутність допомоги спонсорів – справу треба робити.
Керівник також зазначив, що вся ця робота повинна проходити під пильним контролем громадськості, аби надалі Чернігів пишався своїм оновленим кіно-культурним центром, куди із задоволенням підуть не тільки містяни, але й тисячі вітчизняних та іноземних туристів...
На завершення засідання робочої групи з перейменування кінотеатру імені Щорса у місті Чернігові голова обласної ради озвучив головні напрями роботи, які потрібно здійснити вже найближчим часом.

В числі головних заходів було визначено:
- те, що Чернігівська обласна рада є організатором проведення громадського обговорення щодо перейменування кінотеатру імені Щорса у місті Чернігові;
- оприлюднити інформаційне повідомлення про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування кінотеатру імені Щорса у місті Чернігові на офіційному сайті обласної ради;
-строк проведення громадського обговорення стосовно перейменування кінотеатру імені Щорса у місті Чернігові становить два місяці з дня оприлюднення інформаційного повідомлення на офіційному сайті обласної ради;
- пропозиції від фізичних та юридичних осіб – учасників громадського обговорення, надсилаються на електронну адресу обласної ради або подаються у письмовій формі. Після внесення пропозицій буде проведено підсумкове громадське обговорення порушеного питання у форматі круглого столу.

Як наголосив на завершення засідання робочої групи Микола Звєрєв, узагальнені пропозиції, отримані в ході громадського обговорення, будуть оприлюдненні на офіційному сайті обласної ради не пізніше, ніж через два тижні після підбиття підсумків волевиявлення земляків.

За матеріалами відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1056 | Теги: кінотеатр Щорса, Чернігів, декомунізація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar