реклама партнерів:
Головна » 2016 » Грудень » 17 » Чернігівський осередок Спілки письменників відзначив 40-й ювілей
15:58
Чернігівський осередок Спілки письменників відзначив 40-й ювілей
Чернігівський осередок Спілки письменників відзначив 40-й ювілей 15 грудня Чернігівська обласна організація Національної спілки письменників України відсвяткувала 40-річчя з дня заснування. Урочисте зібрання відбулося в обласному художньому музеї імені Григорія Галагана.

Чернігівських літераторів вітали члени Національної спілки письменників України, колеги з Сумщини, працівники бібліотечної системи області, посадовці облдержадміністрації та обласної ради.

Вітальну адресу від імені голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча з нагоди ювілею письменницького осередку зачитав директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко.

На сьогодні до складу обласного осередку спілки входять 38 письменників. Серед них — лауреати Національної премії України імені Тараса Шевченка Дмитро Іванов та Кость Москалець. Ще двадцять сім авторів — лауреати обласної літературної премії імені Михайла Коцюбинського.

Свій ювілей обласна організація НСПУ ознаменувала створенням антології «Ужинок за сорок літ». У ній зібрані біографії та твори усіх нинішніх членів письменницького осередку, подано інформацію про літераторів, які зараз працюють в інших містах України та за кордоном. Розділ «Їх пам’ятаємо» присвячений спілчанам, які пішли з життя. Книга днями вийшла друком за кошти обласного бюджету.

Цього ж дня члени чернігівської письменницької спілки обирали і нового голову своєї організації. Очільниця об’єднання Олена Конечна повідомила, що за рішенням зборів її наступницею стала Ганна Арсенич-Баран.

У свій останній день на посаді голови Чернігівської обласної організації НСПУ Олена Конечна подякувала усім колегам, однодумцям, партнерам, помічникам та меценатам спілки за плідну співпрацю та допомогу в реалізації творчих замислів. Відзначила і департаменти інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

За високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток української літератури та з нагоди 40-річчя від дня створення Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України літераторам області були вручені відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради, Національної спілки письменників України, обласного осередку НСПУ на Чернігівщині, а також Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Почесною грамотою голови обласної державної адміністрації нагороджено:
Олену Сердюк (творчий псевдонім — Печорна) – бібліотекара відділу обслуговування Чернігівської центральної районної бібліотеки, члена Національної спілки письменників України, смт Михайло-Коцюбинське, Чернігівський район.

Подякою голови обласної державної адміністрації нагороджено:
Миколу Адаменка – члена Національної спілки письменників України, смт Сосниця;
Миколу Турківського – члена Національної спілки письменників України, м. Прилуки.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА






Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1211 | Теги: Чернігівщина, відзнаки, письменники | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar