реклама партнерів:
Головна » 2020 » Липень » 23 » Чернігівський Рух підтримав акцію «Батьки проти дистанційного навчання»
18:10
Чернігівський Рух підтримав акцію «Батьки проти дистанційного навчання»
Чернігівський Рух підтримав акцію «Батьки проти дистанційного навчання» 22 липня на Красній площі в Чернігові відбувся мітинг проти продовження дистанційного навчання в школах. Вона проходила у рамках всеукраїнської акції «Батьки проти дистанційного навчання». Чернігівці вийшли під обласну держадміністрацію з гаслами «Стоп примусовій онлайн-освіті» і «Пустіть дітей до школи». Було зібрано понад сто підписів у зверненні до Міністерства освіти України.
На мітингу виступив і новообраний голова обласної організації Народного Руху України, юрист Володимир Петрушанко. Він зазначив, що діти повині навчатися в закладах освіти, як це передбачено законодавством (ч.2 ст.4 Закону України «Про повну загальну середню освіту» — освіта здобувається саме в закладах освіти, а не вдома). Переведення на дистанційну освіту є порушенням Закону та дискримінацією у сфері освіти. У ч.1 ст.7 згаданого закону зазначено: «Не може бути обмежень у доступі до здобуття повної загальної середньої освіти».
Рухівець наголосив: «Переводячи навчання на дистанційно держава встановила незаконні обмеження щодо навчання дітей саме в закладах освіти. Відповідно до п.4 «Положення про інтитуційну форму здобуття загальної середньої освіти» (№ 536 від 23.04.2019 р.) саме батьки обирають форму освіти для своєї дитини».

Прес-служба обласної організації НРУ
Фото: Суспільне, Чернігів




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 526 | Теги: Народний Рух, дистанційне навчання, Чернігів, Протести | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar