реклама партнерів:
Головна » 2021 » Вересень » 13 » Чернігівський Рух про співпрацю з національно-патріотичними силами та музейну діяльність
21:05
Чернігівський Рух про співпрацю з національно-патріотичними силами та музейну діяльність
Чернігівський Рух про співпрацю з національно-патріотичними силами та музейну діяльність 12 вересня відбулося чергове засідання Проводу обласної організації НРУ за участю керівників Чернігівської міського осередку Руху. Депутату Комарівської сільської громади (Ніжинський район) Анатолію Павелку вручена подяка голови обласної державної адміністрації за багаторічну активну громадську діяльність та з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України.
Заслухано інформацію голови організації Володимира Петрушанка про рішення Центрального Проводу Руху, який відбувся у Києві 4 вересня. Зокрема, йшлося про співпрацю з національно-патріотичними силами, враховуючи необхідність координації сил демократичного спрямування, що обумовлено зовнішніми і внутрішніми загрозами перед нашою державою.
Чернігівські рухівці підтримали такий напрямок роботи керівництва партії. Разом з тим, наголошено на необхідності залучення до співпраці 4-5 політичних сил національно-патріотичного спрямування.
З метою приведення організаційної структури Руху у відповідність до адміністративно-територіального устрою утворено робочу групу у складі: Петрушанко Володимир, Соломаха Сергій, Черняков Сергій, Ступак Володимир.
Для формування плану діяльності НРУ на 2022 рік утворено оргкомітет: Петрушанко Володимир, Чепурний Василь, Черняков Сергій.
Чернігівські рухівці також прийняли рішення про розробку плану діяльності організації на вересень-грудень 2021 р.
Як відомо, 19 серпня у приміщенні обласної організації Руху на Мазепи, 4 відкрито Музей боротьби за відновлення незалежності України на Чернігівщині. Було презентовано першу виставку, яка стане основою постійної експозиції музею. На ній представлені фотостенди, присвячені культорологічним походам «Дзвін–90» (1990) та «Козацькими шляхами» (липень 1991), а також внесок Чернігівщини у відновлення незалежності України. Вони створені на основі світлин та документів з архіву обласної організації НРУ і приватних колекцій.
Музей буде працювати у вересні-жовтні щонеділі з 12.00 до 16.00. Бажаючі ознайомитися з його експозицією можуть завітати у приміщення чернігівського Руху та прослухати екскурсію. На Проводі ОО НРУ затверджено лекторів (екскурсоводів): Сергій Соломаха, Сергій Черняков, Василь Чепурний, Надія Галковська. Заплановано продовжити роботу зі створення експозиції музею. Відкриття чергової виставки намічено на 14 жовтня. Призначено відповідального за облік експонатів (зберігача) – Сергій Соломаха. В музеї також буде і книга відгуків для відвідувачів.
На 16 жовтня заплановане засідання Ради обласної організації НРУ, на якій буде розглянуто її діяльність та призначено чергову конференцію.

Прес-служба обласної організації НРУ



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 3225 | Теги: Народний Рух України, Чернігів | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar