реклама партнерів:
Головна » 2021 » Липень » 22 » Чернігівський виконком визнав необхідним перенесення братських могил радянських воїнів з територій Валу та скверу ім. М.М.Попудренка
20:03
Чернігівський виконком визнав необхідним перенесення братських могил радянських воїнів з територій Валу та скверу ім. М.М.Попудренка
Чернігівський виконком визнав необхідним перенесення братських могил радянських воїнів з територій Валу та скверу ім. М.М.Попудренка Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 22 липня, вирішив визнати необхідним перенесення пам’яток історії місцевого значення – братських могил радянських воїнів з території міського парку імені М. М. Коцюбинського та з території міського скверу імені М. М. Попудренка до сектору військових поховань міського кладовища «Яцево».

Нагадаємо, на засіданні комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова, яке відбулося 13 липня, обговорили питання щодо можливості перенесення братських могил радянських воїнів з центру міста та перепоховання останків воїнів. Члени комісії, до складу якої входять професійні історики, підтримали таку пропозицію. Зокрема, вони зазначили, що у місті мають бути відведені спеціальні місця пам’яті для вшанування жертв нацизму періоду Другої світової війни. І таким місцем почесного поховання може бути уже створений Меморіал загиблим у Другій світовій війні на території міського кладовища «Яцево».

Секретар міської ради Олександр Ломако, під керівництвом якого проходило засідання виконкому, наголосив, що це питання неодноразово протягом кількох років публічно обговорювалося. Підтримують його не тільки історики, а й громадськість та ветеранська спільнота міста.

- Це спільне, консолідоване рішення, яке підтримується всіма представниками міста Чернігова, - прокоментував він.

Голова міської ради ветеранів України Ірина Четвертак на засіданні виконкому також висловила свою позицію. За її словами, кожне місто України має свою історію та дбає про збереження пам’яток. Чернігів постійно розвивається. Наразі стоїть питання, зокрема, щодо реставрації скверу ім. М. М. Попудренка. Тож перенесення братської могили чотирьох радянських воїнів безумовно повинно бути. Таку думку поділяють усі члени президії міської ради ветеранів України.

Враховуючи викладене вище, та відповідно до законів України «Про охорону культурної спадщини», «Про поховання та похоронну справу» перенесення пам’яток історії місцевого значення та перепоховання останків воїнів буде здійснюватися відповідно до чинного законодавства про охорону культурної спадщини.

Перепоховання останків воїнів з братських могил у сектор військових поховань на міському кладовищі «Яцево» доручено здійснити комунальному підприємству «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1654 | Теги: братська могила, Чернігів, Яцево, Виконком | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar