реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 26 » Чи будуть у Чернігові вулиці Андрія Макаревича та Джона Леннона?
19:37
Чи будуть у Чернігові вулиці Андрія Макаревича та Джона Леннона?
Чи будуть у Чернігові вулиці Андрія Макаревича та Джона Леннона? Як вже повідомлялося, у Чернігові необхідно перейменувати понад 90 вулиць, провулків, у назвах яких використовується символіка комуністичного тоталітарного режиму.
Громадскість активно долучається до цього процесу. Днями надійшов лист з цікавими пропозиціями щодо найменування вулиць нашого міста від Андрія Терещенка, викладача кафедри музичного мистецтва Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, та його однодумців.
«Погоджуємось, що велика кількість вулиць міста вимагає перейменування згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» та пропонуємо свої зауваження щодо цього процесу.
Без додаткових обґрунтувань варто, в першу чергу, надати вулицям імена видатних чернігівців. Адже це – наше місто! На нашу думку, до цього списку варто внести Миколу Вербицького, Любомира Боднарука, Василя Тарновського, Анатолія Косих, Андрія Карнабеда, майстрів Шльончика та Єщенка.
Не будемо обґрунтовувати і перейменування вулиць на імена видатних українців або повернення логічних початкових назв – це дійсно необхідно зробити.
Але додатково виносимо пропозицію назвати дві вулиці іменами видатних музикантів з інших держав, відповідно Росії та Великобританії, а саме: Андрія Макаревича та Джона Леннона.
Діяльність Макаревича, його підтримка України та популярність майже серед всіх прихильників поп та рок-культури достатньо відомі та заслуговують на увагу.
Стосовно Джона Леннона, який, хоч і не мав відношення до України (але першим з усіх рок-музикантів у складі групи «Бітлз» згадав про Україну!), безумовно, один з найвідоміших та найвпливовіших музикантів сучасності, відомий не лише музикою, яка існую не перше покоління, а й антивоєнними закликами, антиімперськими поглядами тощо.
Додатково наведемо факти популярності цього музиканта (і «Бітлз» в цілому) саме в нашому місті:
- двічі програму обробки пісень «Бітлз» в класичному ракурсі представляв оркестр «Філармонія» (диригент М. Сукач). Обидва рази ці квитки були розібрані за тиждень до заходу:
- тричі у місті проходили з повними аншлагами фестивалі музики «Бітлз»;
- у місті існує спеціальна група в соціальній мережі (http://vk.com/chebeatles), учасники якої разом з іншими однодумцями лише за три дні назбиралі декілька сотень підписів за надання однієї з вулиць імені Джона Леннона. Додаткові аргументи щодо пам’яті цього виконавця у місті можна подивитись за цим посиланням: http://www.gorod.cn.ua/blogs/Recruter_19537.html

До речі, вулиця з такою ж назвою є у Львові та приваблює туристів. А ми повинні, поміж іншим, намагатись створювати свої «цікавинки» у місті для потенційного туриста. У Чернігові можна створити вулицю, і, наприклад «Бітлівську».



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1021 | Теги: декомунізація, перейменування вулиць, Джон Леннон | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar