реклама партнерів:
Головна » 2018 » Квітень » 7 » Чиновники обстежили альтанку Глібова, якій загрожує руйнування
08:01
Чиновники обстежили альтанку Глібова, якій загрожує руйнування
Чиновники обстежили альтанку Глібова, якій загрожує руйнування У Чернігівській ОДА кажуть, що рятуватимуть альтанку Глібова у Седневі (Чернігівський район). Через зсув грунту пам’ятці архітектури національного значення на території садиби Лизогубів у Седневі загрожує руйнування, повідомляє "Час чернігівський"
У п'ятницю, 6 квітня, комісія у складі представників седнівського місцевого самоврядування, управлінь капітального будівництва, містобудування та архітектури, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, філії Чернігівського обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського обстежила альтанку та дійшла висновку, що безпосередньої загрози її руйнації немає.

Разом з тим, у найкоротший строк на території садиби Лизогубів необхідно прокласти канаву для відведення дощових вод, а також провести роботи з відновлення та укріплення ділянки схилу над річкою Снов біля альтанки.

Найімовірніше, проблему викликало нерівномірне відтавання ґрунту та стік великих обсягів дощових та талих вод.

«У найближчі дні ми плануємо здійснити невідкладні роботи — вкладемо мішки з ґрунтом, забезпечимо, щоб води не йшли до альтанки та до урвища», — запевнила завідуюча філією Чернігівського обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського «Садиба родини Лизогубів» Тетяна Луговська.

Керівництво облдержадміністрації тримає ситуацію на контролі. Найближчим часом будуть розглянуті можливі шляхи вирішення цієї проблеми.





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 902 | Теги: руйнація, Седнів, альтанка Глібова | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar