реклама партнерів:
Головна » 2024 » Вересень » 26 » Чому пральна машина голосно працює та трясеться під час прання
14:06
Чому пральна машина голосно працює та трясеться під час прання
Чому пральна машина голосно працює та трясеться під час прання

Побутова техніка давно стала незамінною в кожному домі. Коли ви лише переїжджаєте на нове житло, перші три види техніки які зазвичай купують, це холодильник, газова чи електрична плита та пральна машина.


Якщо обирати якісну техніку та дотримуватися правил з експлуатації, вона слугуватиме тривалий час.

Наприклад, в інтернет-магазині https://www.ctrs.com.ua/ru/stiralnye-mashiny/ доступні пральні машини найвідоміших виробників: Samsung, LG, ELECTROLUX, Indesit, GORENJE, Whirlpool, Bosch та інших.


Втім, ніхто не застрахований від сюрпризів. Так, одна з найпоширеніших проблем з пральними машинами – вони починають працювати дуже голосно, вібрувати та трястися під час прання. З яких причин відбувається це явище та як запобігти його появі в майбутньому?


Основні причини, чому пралка трясеться та шумить


Нерівна установка

Одна з найпоширеніших причин – неправильне встановлення машини. Якщо пральна машина стоїть не на рівній поверхні, це може спричинити сильну вібрацію під час віджиму.


Ослаблені транспортувальні болти

Перед першим використанням необхідно зняти болти, що фіксують барабан при перевезенні. Якщо цього не зробити, машина сильно вібруватиме і видаватиме гучний шум.



Незбалансоване завантаження білизни

Нерівномірний розподіл білизни в барабані може призвести до дисбалансу під час віджиму.



Знос амортизаторів та підшипників

Згодом амортизатори та підшипники пральної машини зношуються, що призводить до збільшення вібрації та шуму під час роботи. Їх може замінити лише майстер. Це треба зробити якомога швидше, адже подальші вібрації призводять до пошкодження барабана та внутрішніх агрегатів пральної машини



Сторонні предмети в барабані чи насосі

Дрібні предмети, такі як монети або шпильки, можуть потрапити до барабана або насоса, викликаючи незвичайні шуми під час прання.



Проблеми з двигуном або приводним ременем

Несправності двигуна або послаблення приводного ременя зазвичай є одними з найпоширеніших причин вібрацій.





Що варто зробити, щоб пральна машина працювала тихо

Знаючи, чим викликана несправність, ми зможемо якомога швидше її позбутися. Першим ділом, якщо ви щойно купили пральну машину, треба пересвідчитися, що її встановлено на ідеально рівну поверхню, а ніжки відрегульовано по висоті. Перевірте рівність встановлення за допомогою будівельного рівня з бульбашкою.


Обирайте місце встановлення таким чином:


  • не можна притискати пральну машину впритул до стін;


  • повинна залишатися відстань для шлангів;


  • занадто близьке розташування до стін може передавати вібрації;


  • використовуйте спеціальні килимки або антивібраційні ніжки для пральної машинки.



Коли ж перший раз збираєтесь увімкнути пральну машинку, перевірте, чи демонтовано усі транспортувальні гвинти та плівку. Рівномірно завантажуйте білизну. В жодному разі не можна перевантажувати барабан. Також фахівці не радять запускати машинку з малою кількістю речей в барабані. Не забувайте перевіряти кишені одягу перед пранням. Усі металеви гудзики та блискавки бажано застібати, коли перете верхній одяг.


Самостійно можна також чистити зливний фільтр. А ось якщо зрозуміти причину вібрації не вдається, не варто розбирати корпус і шукати поламки. Цю роботу краще довірити фахівцям із сервісного центру.





Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 307 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

Всього коментарів: 0
avatar