реклама партнерів:
Головна » 2012 » Квітень » 14 » Цікаво. Життя на Марсі є
16:53
Цікаво. Життя на Марсі є
Цікаво. Життя на Марсі є Хутір із дивною космічною назвою входить до юрисдикції Іванівського сільсовета Чернігівської області. Від колись великого села, лишилося широке кладовище та сім житлових обійсть, проте місцеві мешканці вірять у відродження Марса, йдеться в сюжеті ТСН.
Прибульців не зустрічає жоден вказівник – їх давно поцупили мисливці за металобрухтом. Натомість "космічність" поселення видає сама дорога: на ній уже навіть не ями, а цілі кратери. Місцеві мешканці жартома називаєть себе марсіанами. Декотрі дотримуються стилю навіть у щоденному господарстві: приміром, поросят називають на честь планет сонячної системи – Юпітером, Сатурном і Венерою.
Колись на хуторі налічувалося кількасот дворів, був магазин і клуб, свій колгосп. А потім усі поступово розїхалися, а про Марс і про марсіан забули. Про походження назви селища хуторяни досі сперечаються. Одні кажуть, це для позначення відстані від сільради – аж два кілометри до Іванівки. Інші пов'язують назву з колишніми мешканцями-євреями.
Нерухомість у Марсі можна купити за недорого – п'ять тисяч гривень за хату. Місцеві сповнені оптимізму щодо майбутнього селища. "На Марсі життя є – аби здоров'я", - кажуть українські марсіани.

Джерело: ТСН



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1314 | Теги: Чернігівщина, Цікаво, марс | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar