реклама партнерів:
Головна » 2020 » Квітень » 14 » Цього року в поминальні дні організованих перевезень до кладовищ у Чернігові не буде
15:54
Цього року в поминальні дні організованих перевезень до кладовищ у Чернігові не буде
Цього року в поминальні дні організованих перевезень до кладовищ у Чернігові не буде Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко повідомив про прийняття міською владою остаточного рішення в питанні того, чи буде у поминальні дні цього року громадський транспорт до кладовищ. Через загрозу масового поширення коронавірусної інфекції, а також враховуючи вимоги обмежувальних заходів, затверджених відповідними законодавчими актами, цих перевезень не організовуватимуть. Таке оголошення було зроблене на щотижневій розширеній нараді у міській раді сьогодні, 14 квітня.

За словами міського голови, це рішення прийняте після довгих вагань. Він учергове звернувся до чернігівців з проханням утриматися від масових скупчень у великодні та поминальні дні та з розумінням поставитися до таких дій міської влади.

- Я зараз звертаюся до всіх чернігівців. Ми важко приймали це рішення. Особисто для мене немислимо: як це не дати людям громадський транспорт у такий день? Ми завжди це робили. Завжди намагалися організувати проїзд комфортним настільки, як тільки можливо при тій величезній кількості людей, яка хоче побути біля своїх рідних і близьких та пом’янути їх. І як це дозволяє наявна там вузька дорога. Але зараз не можна на це йти. Тому що, по-перше, Постановою Кабінету Міністрів України заборонений рух громадського транспорту. По-друге, це буде дійсно безвідповідально, якщо з одного боку ми закликаємо дотримуватися дистанції, максимально уникати скупчень людей, дотримуватися усіх питань особистої гігієни, а з іншого - самі сконцентруємо пасажирів у мікроавтобусах. Це перекреслить усе, що ми просимо від людей. І буде надзвичайно велика небезпека того, що там будь-хто може бути інфікований, - підкреслив він.

Владислав Атрошенко зауважив: попри те, що у Чернігові ще не виявлено інфікованих, хто може гарантувати, що їх і справді немає? Якщо подивитися на величезну міграцію з Києва, який сьогодні – один з епіцентрів розповсюдження коронавірусу по Україні. Адже інфікований може довго не відчувати жодних симптомів. Хтось когось заразить і не буде навіть знати про це - а та людина може втратити життя.

Іншим важливим зараз питанням як для міської влади, так і для багатьох чернігівців є організація дачних перевезень. Вони підпадають під законодавчу заборону також. Тобто можуть бути відновлені тільки після завершення карантину.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 416 | Теги: поминальні дні, Чернігів, кладовище | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar