реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 10 » Декомунізація в Семенівці: конкурс на нові назви вулиць безкінечно продовжується…
19:25
Декомунізація в Семенівці: конкурс на нові назви вулиць безкінечно продовжується…
Декомунізація в Семенівці: конкурс на нові назви вулиць безкінечно продовжується… У прикордонному з російським агресором містечку Семенівці ще й досі стоїть пам’ятник В. Ульянову-Леніну. Місцева влада ніяк не розпрощається із символом комунізму.
Не краща ситуація і з перейменуванням вулиць міста. Ще у листопаді минулого року Семенівська міськрада (попереднього скликання), за рекомендацією комісії з упорядкування найменувань вулиць та провулків м. Семенівка Чернігівської області та на виконання законів про декомунізацію, оголосила конкурс серед колективів та учнів міських шкіл, а також представників громадськості на нові назви вулиць: Пролетарська, Щорса, Чапаєва, Квятека, Петровського, Примакова, Свердлова та провулку Свердлова. Переможцям навіть пообіцяли грошову винагороду в розмірі 200 грн. Пропозиції нових назв вулиць приймалися до 19 листопада 2015 року.
Згодом вже новообрана міськрада продовжила згаданий конкурс до 10 грудня 2015 року. Громадське обговорення проектів нових назв вулиць розпочалося на сайті міськради.

Наприкінці 2015 року конкурс знову продовжують, тепер вже до 11 січня 2016 року. Семенівська міська рада відкрила повторне онлайн-голосування, у якому запропоновані нові пропозиції, що надійшли від мешканців міста, а також ті пропозиції, які в першому голосуванні набрали найбільшу кількість голосів.

Чергове голосування завершується, оприлюднюємо його попередні результати:
вул. Пролетарська – згідно опитування на 1 місці пропозиція - вул. Івана Мазепи – 64,5 % (98);
вул. Петровського – вул. Січових стрільців – 57,8 (96), Паркова – 20,5 % (34);
вул. Примакова – вул. Козацька – 66,2 % (102);
вул. Чапаєва – вул. ім. Полуботка – 67,6 % (100);
вул. Щорса – вул. Грузинська – 70,2 % (113);
вул. Квятека – вул. ім. Пилипа Орлика – 70,5 % (110);
вул. Свердлова – вул. Сонячна – 40,5 % (96), вул. ім. Каменецького – 40,1 % (95);
пров. Свердлова – вул. ім. Хомутова – 67,6 (125).

Довідка:
Йосип Кирилович Каменецький – лейб-медик при дворі Олександра І — перший з вітчизняних лікарів. Уродженець містечка Семенівки Стародубського повіту на Чернігівщині, Каменецький починав свою освіту в Чернігівському колегіумі.

Олександр Михайлович Хомутов народився у Семенівці. Видатний вчений, інженер-хімік. Зокрема, прославився створенням у 1938 році міцної кирзової тканини. По суті створив кирзові чоботи, у які згодом обули одну з найбільших армій світу.

Джерело: «Чернігівський формат».



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 4693 | Теги: декомунізація, перейменування вулиць, Семенівка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 2
avatar
0
2 tfedyuk8 • 13:06, 17.02.2016
Хочу сказати одне - якщо більшість мешканців вулиці Пролетарської висловлювалися за повернення історичної назви, то хто ці люди, що проголосували за вулицю Мазепи? 
Це дуже схоже на голосування в раді в комуністичні часи. Якщо керівництво не чує свій народ, то ганьба цьому керівництву.
avatar
0
1 tfedyuk8 • 12:44, 17.02.2016
Шановні земляки, це ганьба. Я живу на вулиці Пролетарській. Вперше почула про це голосування. На початку грудня 2015 року відправила на міську раду листа з пропозицією повернути історичну назву моїй вулиці - Сотниківка (або Сотниківська). Всі мої родичі також зверталися до ради, підтримуючи цю назву. Інших назв навіть не фігурувало.
Звідки взялася вулиця Мазепи?
avatar