реклама партнерів:
Головна » 2019 » Січень » 27 » День Соборності у Талалаївці
12:37
День Соборності у Талалаївці
День Соборності у Талалаївці 25 січня 2019 в Талалаївці (адміністративний центр Талалаївського району Чернігівської області) відбулися урочисті заходи, приурочені до Дня Соборності України, – відкриття меморіальної плити на честь місцевих уродженців, воїнів Армії УНР (9 імен) та проведення культурно-просвітницької програми в місцевому Будинку культури, яка складалася з двох частин – власне просвітницької та концерту патріотичної пісні.
Заходи були проведені спільними зусиллями ГО «Українська Ініціатива», Чернігівської ОДА, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, Міністерства інформаційної політики України, Українського інституту національної пам’яті, органів місцевого самоврядування.
З промовами виступали заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко, керівник сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу МІП України Віктор Литвінов, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко, голова Талалаївської РДА Анатолій Дупа.
Особливий внесок у проведення заходів зробив керівник Сватівського районного осередку ГО «Українська Ініціатива» Олег Якубов, якому директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко вручив офіційну подяку від імені Департаменту.
Від Міністерства інформаційної політики України та від ГО «Українська Ініціатива» було передано підбірку літератури для поширення в Талалаївському районі.

Слід зазначити, що це перша меморіальна плита такого штибу в Талалаївському районі, а процес підготовки та організації заходів у районі тривав понад 2 роки, – ще 29 листопада 2016 Правління ГО «Українська Ініціатива» оголосило про початок культурно-просвітницької операції національно-патріотичного спрямування під назвою «Талалаївська лють».
Після проведення вчорашніх заходів, можна було б оголосити про завершення процесу. Однак, особливості місцевого ментального ландшафту дозволяють наразі говорити лише про успішне завершення першого, хоча й головного, етапу операції. Про подальший розвиток процесу буде повідомлено додатково.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 696 | Теги: День Соборності, патріотизм, Талалаївка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar