реклама партнерів:
Головна » 2010 » Липень » 30 » Депутати ховались в туалеті
21:28
Депутати ховались в туалеті
Депутати ховались в туалеті Оце тільки-но вирішила сходити на сесію міської ради, аби послухати розумних людей та повчитися чого-небудь гарного перед виборами - як знову не пощастило. Оце, мені завжди так щастить, як у тому анекдоті: чи свистка (що акул відлякує) не вистачить, чи акула глуха попадеться. Бо, сесію мер переніс на наступний місяць. Правда, якби не по своїй волі.
Зранку нічого не передрікало біди: лише дві мляві акції протесту. Одна проти депутатського дерибану землі, інша - щодо прийому всіх безпритульних собачок у члени "Громадської гумки". В роздачею безкоштовних різнокольорових газеток, суворими обличчями протестантів та чудернацькими прапорами з намальованою рукою, яка щось просить. Чи то земельки, чи то влади.
Цілих 29 депутатів легко зареєструвались для участі у сесії, порядок денний доволі цікавий, людей повно, кондиціонер працює, буфет привезли - тільки працюй та отримуй задоволення. Тільки не вийшло нічого доброго - депутати з банди пані (у народв прозвали "Золота ручка") всім дулю показали. Можливо, як сказав комусь мер - голосів не хватало депутатів, аби якесь вето подолати. Можливо, це пан Соколов демонструє свою передвиборну стратегію. Типу, міський голова - ЦАЦА, а партійні депутати - КАКА.
А може, просто вже "забили" депутати на своє рідне місто та його проблеми, бо все, що могли вкрасти - вже давним-давно вкрали. Чого тепер дрібницями займатись! Як кулуарно висказався депутат від ВЕНИ-Гумки, "нє фіг на цю х… час витрачати!".
Не знаю точно, чи це домашня заготовка чиясь була, чи спонтанно так вийшло - але депутати чомусь не захотіли голосувати за порядок денний. Вони ховались всюди: хто - в туалеті, хто - в коридорі, хто - біля буфету на першому поверсі. Чиновниця, що курує всіх депутатів, ледве не за волосся їх хапала поверхом нижче та намагалися притягнути наверх до сесійної зали. Та, видно ще мало каші їла, аби цих товстопузиків (покемонів) до зали дотягти. Тим більше, що вони й впасти могли на східцях та й за них ручками зачепитись. А ці ж загребущі ручки нічим не відірвеш!
Секретар міськради, якого пан Соколов послав на…. Та ні, це не те, що ви подумали! Послав на пошуки депутатів. Але й і в того дядька з суровим виразом обличчя, нічого путнього не вийшло. Не зміг нічого зробити. Зайшов до зали, розвів порожні руки й показав меру - не склалось! І, ще б трохи, й заплакав би чолов'яга від горя й сорому.
Тут, вже мер не витримав - нерви це вам не цапки-пецки! Вони ж не гумові й не сталеві! Й заявив, що сесія буде мати продовження, але не в цьому місяці. А колись. Потім. Якщо депутати захочуть.
Всі швиденько розбіглися, тільки деякі народні обранці ще кілька годин тинькалися мерією, не знаходячи собі місця. Їх зрозуміти легко: вони ж прийшли перед телекамерами покрасуватись, фотографам попозувати, слова "вумні" комусь сказати. А тут такий облом!
Доречно сказати, що чернігівці від цієї ситуації з сесією все-таки дещо втратили. Адже депутати мали внести деякі необхідні зміни до бюджету та розглянути не тільки дерибану землі, але важливі питання.
Наприклад, виділити кошти на утримання рятувальних постів на Десні. Адже спека страшна буде ще, як мінімум кілька тижнів і треба ж десь від неї ховатись. А також профінансувати ремонт хірургічного відділення міської лікарні № 2, де кілька днів тому сталася пожежа. Що ж, хворі і без ремонту потерплять. Кажуть, що коли сильно тхне горілим чи ще якоюсь гидотою - це від поносу добре допомагає.
Тому, дякуючи депутатам, меру чи ще комусь - сьогодні раненько попала до себе на хутір. Й відпочиваю разом з багатьма депутатами, що сьогодні так(!) продуктивно попрацювали на благо Чернігова.

Джерело: Ляля Нетреба, "Чернігівський монітор"



Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1287 | Теги: депутат, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar