реклама партнерів:
Головна » 2016 » Грудень » 10 » До уваги чернігівців: оплата за житлово-комунальні послуги
09:41
До уваги чернігівців: оплата за житлово-комунальні послуги
До уваги чернігівців: оплата за житлово-комунальні послуги Управління праці та соціального захисту населення просить звернути увагу на те, що відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово - комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів від 21 жовтня 1995 p. № 848 (зі змінами та доповненнями), субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.

У разі призначення субсидії пільги з оплати житлово-комунальних послуг особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період її отримання не нараховуються. Інформація про зазначених осіб подається підприємствам - виробникам житлово-комунальних послуг та вноситься до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації (орендарі - за місцем проживання):

заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за встановленими формами;

довідки про доходи - у разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. У разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, та неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення з зазначенням їх розміру;

договір найму (оренди) житла (за наявності).

Зазначені заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі з використанням засобів телекомунікаційних систем, зокрема з використанням електронного цифрового підпису, структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника (орендарі - за місцем проживання). У разі отримання надісланих з використанням засобів телекомунікаційних систем заяви та декларації, у яких відсутній електронний цифровий підпис громадянина, субсидія розраховується лише після підпису зазначених документів у місячний строк. У разі не підписання заяви і декларації в зазначений строк подаються нові заява і декларація.

Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово - комунальних послуг, зобов’язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії. У разі, коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість.

Також, постановою Кабінету Міністрів від 30 жовтня 2015 року № 1037 «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря» (далі Постанова) внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

Відповідно до Постанови, розмір щомісячної плати за послугу з централізованого опалення (у разі відсутності засобів обліку) визначається згідно з нормативами (нормами) споживання та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості діб надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим.

Середня фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому періоді визначається як середньозважений показник на підставі офіційних даних Українського гідрометеорологічного центру (або іншої організації, що має право на представлення метеорологічної інформації) щодо температури зовнішнього повітря в кожній з діб розрахункового періоду, протягом яких фактично надавалася послуга з централізованого опалення.

Враховуючи зазначене, громадянам, яким призначена житлова субсидія на послугу з централізованого опалення у разі відсутності засобів обліку, зобов'язані щомісячно сплачувати суму обов'язкового платежу за опалення, оскільки структурними підрозділами з питань соціального захисту населення буде проведено перерахунок розміру призначеної субсидії по опаленню з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря.

3 питань призначення житлової субсидії громадянам необхідно звернутись до управління праці та соціального захисту населення районних у місті Чернігові рад:

Деснянської районної у м. Чернігові ради за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 44, телефон гарячої лінії 670-328, 671-609

Новозаводської районної у м. Чернігові ради за адресою: м. Чернігів, вул. Щорса, 19, телефон гарячої лінії 4 00 64.

Прес-служба Чернігівської міської ради
за інформацією Управлінь праці та соціального захисту населення Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 926 | Теги: комунальні послуги, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar