реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 23 » Допомога батальйонам від громади Катерининського собору. Відео
14:27
Допомога батальйонам від громади Катерининського собору. Відео
Допомога батальйонам від громади Катерининського собору. Відео З миру по нитці – голому сорочка. Ось так всім миром збирають допомогу для наших бійців, які стійко зносять люті морози у бліндажах. У окопі все зношуються набагато скоріше, тож волонтери намагаються доставляти речі на передову практично щотижня. Чергову партію найнеобхіднішого відправили від Катерининського собору у Чернігові, інформує Сіверцентр

Чай, печиво, цукор, консервація, борщові набори, цигарки та теплі шкарпетки – традиційний перелік найнеобхіднішого, того, що постійно потребують бійці на передовій. Волонтери Катерининського собору регулярно збирають передачі на Схід, звертаючись до кого тільки можуть. Євген Орда, благочинний Катерининського собору: «Приїзд волонтерів на передову – це добрий настрій, це знак того, що їх пам’ятають. Вони цього очікують, що до них приїдуть гості. Їм не так головне, що ми їм передаємо, як те, що ми їх пам’ятаємо».

Це вже сорок восьма поїздка волонтерів собору на Схід. Спочатку вони рахували, скільки тонн передано, а тепер – ні. Ця передача поїхала у Водяне на базу батальйонів ОУН і «Карпатська Січ». Серед інших речей там багато солодощів: домашнє печиво, пиріжки, кекси і торти. Це не лише для українських бійців, а й для дітей, що живуть у селі. Євген Орда: «Населення там не дуже проукраїнське, там є певні одиниці людей. У Водяному, хоча це село стоїть на передовій, там працює школа і тридцять дітей ходять до школи. Ходить автобус, забирає дітей і возять їх до школи».

Добросердечні жінки – жительки чернігівських мікрорайонів Шерстянка і Айстра — лише за добу назбирали по хатах провіант і гроші на теплі шкарпетки, ще й час знайшли, аби зробити свіжої випічки. Ольга Карлова: «Люди по-різному, як кажуть, але є й ті, хто з доброю душею, є й ті, хто ладен віддати все, що є в хаті. Дай Бог, щоб наші захисники в теплі були, в добрі, наїдені, напиті, необіжені».

Бійці вдячні землякам за підтримку. Отець Євген, який є капеланом добровольчих об’єднань, показує нам тільки передані подяку та фотокартки з останнього візиту на Схід. Він знає, хлопцям там важко, але головне, щоб їх підтримували тут, вдома, і тоді все буде добре.





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 869 | Теги: АТО, Катерининська церква, волонтери | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar