реклама партнерів:
Головна » 2018 » Листопад » 24 » Футбол. Чернігівська Десна на виїзді обіграла львівські Карпати (0:2)
19:13
Футбол. Чернігівська Десна на виїзді обіграла львівські Карпати (0:2)
Футбол. Чернігівська Десна на виїзді обіграла львівські Карпати (0:2) 19 серпня 2018 року тренер Карпат Жозе Мораїш дебютував в Україні – перший свій матч на чолі лвів’ян португалець провів в Чернігові. Матч видався досить цікавим та емоційним – Десна впевнено переграла Карпати в першій половині гри, забивши два м’ячі, але по перерві сіверяни не змогли втримати перевагу – 2:2. І ось сьогодні, майже через три місяці після дебюту в Україні, Жозе Мораіш приймав команду Олександра Рябоконя вже у Львові.

На Західну Україну Десна відправилася в п’ятницю, а до цього готувалися на заміській базі в Київській області, а також провели два контрольні поєдинки в сусідній Білорусі. А от Карпати готувалися вдома, і встигли зіграти товариський матч з Рухом із Винників.

Враховуючи досить затяжну паузу на матчі збірних, поєдинок Карпат та Десни викликав більший ажіотаж у вболівальників – і львів’ян зібралося більше, ніж зазвичай, і з Чернігова приїхала солідна група підтримки. Варто також відзначити, що на гру приїхав і президент УПЛ Томас Грімм, а також екс-гравець збірної України, а нині відомий агент Сергій Серебренніков. Цікаво, за ким він спостерігав, за гравцями Десни чи Карпат?

Що стосується стартових складів команд, то обидва тренери внесли кілька змін. Олександр Рябоконь не міг розраховувати на Андрія Гітченко (травма), тож в центрі захисту з’явилися Братков та Імереков. Натомість відновився Мостовий, який зайняв місце на лівому фланзі захисту. Варто відзначити і вихід Сергія Старенького, а також гру в два нападника – Безбородько та Філіппов.

Жозе Мораіш також провів ротацію в центру захисту – дебютував в складі Карпат Папа Гуйе, а от Мегреміч та Федецький, які грали в Чернігові, залишилися на лаві для запасних. А головна втрата Карпат – відсутність Карраскаля, який навіть не потрапив до заявки на матч.

Гру з центра поля розпочала Десна, але в перші хвилини гри ні сіверяни, ні леви небезпечних моментів не створювали. На 13-й хвилині гри мав забивати Філіппов. Безбородько в штрафному майданчику Карпат обіграв двох захисників і вивів на ударну позицію Філіппова – Олександр з близької відстані пробив над перекладиною. На цей момент Десни Карпати відповіли ударом Шведа – вище воріт.

В середині першого тайму Десна створила кілька моментів – Бородай на долі секунди випередив Філіппова, який уже виходив один на один з воротарем, Папа Гуйе заблокував удар Безбородько, а Сергію Старенькому не вистачило кіл ка сантиметрів щоб замкнути передачу Картушова. Такий натиск не міг пройти безслідно, і на 27-й хвилині гри Десна вийшла вперед.

Філіппов обігрався з Безбородько і ударом в один дотик, з лінії штрафного майданчика обвідним ударом пробив Шевченко. Філіппов давно чекав цього голу, а він вийшов ще й таким красивим, і однозначно буде претендувати на гол туру. 0:1.

Відразу після забитого м’яча Десна створила ще два моменти – небезпечну передачу Безбородько на Картушова перехопив Гуцуляк, а прохід Мостового закінчився ударом поруч зі стійкою воріт. Карпати могли зрівняти рахунок на 37-й хвилині гри. Після розіграшу кутового біля воріт господарів поля Гуцуляк підхопив м’яч і розігнав контратаку три в три, але Швед, ударом метрів з десяти, не влучив в ствір воріт.

42-а хвилина – знову гол Десни, і знову красива атака чернігівського клубу. Імереков, Огіря, Паст та Фаворов технічно обігралися в пас на своїй половині поля, потім Денис Фаворов довгою передачею перевів м’яч на половину поля львів’ян, де Старенький віддав на Картушова, а Єгор вивів на ударну позицію Безбородько – Денис в один дотик пробив сильно, але Шевченко зреагував. Втім, першим на добиванні опинився Старенький – удар з близької відстані і на табло стадіону “Україна” вже 0:2.

Другий тайм, як і перший, розпочався практично без моментів. Але якщо Десну такий хід гри повністю влаштовував, то від Карпат по перерві очкували більш активної гри. Більше того, вже на 51-й хвилині гри захисник Карпат Бородай зіграв невиправдано грубо в центрі поля проти Філіппова, як результат – жовта картка, яка для лвів’янина виявилася другою.

Тренерський штаб Карпат тут же вніс корективи в гру – Мегреміч замінив Ербеса, а лвів’яни перейшли на гру в три захисники. І до честі господарів поля, їм вдалося створити кілька моментів – Понде з далекої відстані пробив повз ворота, а Швед увійшов в штрафний майданчик і правою ногою пробив поруч зі стійкою.

На 65-й хвилині гри в складі Карпат відбулася друга заміна – Ді Франко замінив Гуцуляка. На 67-й хвилині гри, після подачі Мірошниченка, Мякушко головою пробив по воротах Десни, але прямо в руки Пасту. А ще за кілька хвилин тренери Карпат провели і третю заміну – Мендес замінив Шведа.

На 73-й хвилині гри Десна мала забивати третій гол – Безбородько з правого флангу перевів м’яч на Філіппова, а Олександр, метрів з 10-ти, лівою ногою пробив поруч зі стійкою. І практично тут же тренерський штаб Десни першу заміну провів першу заміну – автора першого голу в матчі Філіппова замінив Дмитро Хльобас. За десять хвилин до завершення матчу з’явився на полі і Максим Банасевич – півзахисник замінив Старенького.

Десна впевнено довела матч до логічного завершення, обіграла Карпати і залишилися в ТОП-6 УПЛ. Вже за тиждень, 1 грудня, на Десну чекає важливий матч проти луганської Зорі, тож святкувати часу не має, вже завтра команда розпочне підготовку до чергового матчу.

Карпати (Львів) – Десна (Чернігів) 0:2

Голи: Філіппов, 27, Старенький, 47

Львів: Шевченко, Мірошниченко, Папа, Бородай, Лебеденко, Ербес (Мегреміч, 55), Понде, Кльоц, Швед (Мендес, 69), Гуцуляк (Ді Франков, 65), Мякушко. Запасні: Кучинський, Федецький, Голодюк, Санчес. Головний тренер: Жозе Мораіш.

Чернігів: Паст, Фаворов Д., Братков, Імереков, Мостовий, Огіря, Фаворов А., Старенький (Банасевич, 82), Картушов, Філіппов (Хльобас, 75), Безбородько (Якимів, 90). Запасні: Литовка, Єрмаков, Якимів, Люлька, Слінкін. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Попередження: Бородай, 39, Огіря, 86, Мендес, 89
Вилучення: Бородай, 51 (друге попередження)

За інформацією ФК Десна



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1396 | Теги: спорт, футбол, ФК Десна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar