реклама партнерів:
Головна » 2018 » Липень » 30 » Футбол. Історична перемога: Маріуполь - Десна 1:4
20:52
Футбол. Історична перемога: Маріуполь - Десна 1:4
Футбол. Історична перемога: Маріуполь - Десна 1:4 29 липня 2018 року не просто матч з ФК Маріуполь, а перший в історії виізний поєдинок для Десни в елітному дивізіоні. Втім, цього сезону для підопічних Олександра Рябоконя багато що буде вперше. Кілька днів тому сіверяни дебютували в УПЛ, домашнім матчем з Шахтарем. За рівної гри Десна поступилася більш досвідченому супернику, тож в Маріуполь команда відправилася за максимальним результатом.

В порівнянні з матчем проти Шахтара тренерський штаб Десни вніс кілька змін в стартовий склад своєї команди. Так, капітан команди Денис Фаворов повернувся на своє звичне місце на правому фланзі захисту, а місце на фланзі півзахисту зайняв досвідчений Сергій Старенький. Також варто відзначити вихід з перших хвилин Дмитра Хльобаса. Кілька змін відбулося і в стартовому складі Маріуполя, але це і не дивно, адже команда Олександра Бабича в четвер грали в Лізі Європи.

Гру з центру поля розпочали сіверяни, і майже відразу забили! Перший, історичний гол Десни в УПЛ забив Дмитро Хльобас! Затяжна атака Десни призвела до взяття воріт – Денис Фаворов виконав прострільну передачу в штрафний майданчик Маріуполя, де Дмитро Хльобас прийняв м’яч, а другим дотиком пробив в самий кут воріт Худжамова. 0:1.

І практично тут же Десна ледь не забила другий м’яч – після подачі Мостового Олександр Філіппов головою пробив над перекладиною. На 9-й хвилині гри дубль ледь не оформив Хльобас – Худжамов перевів м’яч на кутовий, після дального удару нападника Десни. І тут же, післ розіграшу кутового, головою небезпечно пробивав Братков – вище воріт.

Господарі першу атаку змогли провести лише на 13-й хвилині гри – Мишньов з далекої відстані пробив повз ворота. На 15-й хвилині гри метрів з 20-ти пробив Чурков – прямо в руки Литовці. Але це буда лише хвилинна активність – Десна знову заволоділа м’ячем і створила кілька моментів. Найкращий був у Дениса Фаворова – капітан з гострого кута не влчуив у ворота.

ХльобасВ середині другого тайму Десна тотальну ігрову перевагу перетворила в результат – Дмитро Хльобас оформив дубль. Олександр Філіппов на лівому фланзі обіграв опонента і виконав націлену передачу в штрафний майданчик Маріуполя – Хльобас зіграв на випередження і другим дотиком знову забив, але цього разу вже лівою ногою. 0:2.

Після другого м’яча, звісно, Десна трішки збавила темп – підопічні Олександра Рябоконя стали грати по рахунку, впевнено контролючи м’яч. Маріуполь такий хід подій не влаштовував, тому вже на 30-й хвилині гри Олександр Бабич провів першу заміну – Руслан Фомін замінив захисника Бикова. Заміна на хід гри кардинально не вплинула – Десна спокійно довела гру до перерви за переваги у два м’ячі.

Перед виходом на другий тайм тренерський штаб Маріуполя провів ще одну заміну – Горбунов замінив Чурка. А от гості в перерві гри замін не проводили.

Маріуполь другий тайм розпочав активніше, більше володіючи м’ячем, але до ударів у ствір воріт не доходило. А от Десна свій момент створила – Хльобас розігнав контратаку і вивів на ударну позицію Огирю – удар Владислава заблокував Чоботенко.

На 59-й хвилині гри Десна забила третій м’яч. Дмитро Хльобас спокійно вийшов з під пресингу і відправив у прорив Філіппова – Олександр увійшов у штрафний майданчик, технічно обіграв Білого і обвідним ударом пробив в дальній кут воріт Худжамова. 0:3.

На 67-й хвилині гри Олександр Бабич провів третю, останню в цьому матчі заміну – Вакула замінив Кірюханцева. І, як виявилося, заміна спрацювала – Вакула вийшов один на один з Литовкою і переграв голкіпера Десни. 1:3. Ще за кілька хвилин Владислав Вакула створив новий момент – обіграв Гітченка в штрафному майданчику і пробив повз воротаря.

Маріуполь перехопив ініціативу, тому Олександр Рябоконь вирішив внести корективи в гру своєї команди – Максим Банасевич замінив Сергія Старенького. І практично тут же Десна забила – Олександр Філіппов, після передачі Хльобаса, технічно обіграв двох захисників і пробив в протихід Худжамову – 1:4.

Четвертий м’яч Десни фактично вирішив долю поєдинку, тому останні десять хвилин гри пройшли в спокійному темпі. А Олександр Рябоконь провів ще дві заміни – Слінкін замінив Волкова, а Віталій Єрмаков Хльобаса, і таким чином дебютував в УПЛ. Впевнена перемога Десни з рахунком 4:1.

Перший виїзний матч в УПЛ, перший гол, перший дубль, перша розгромна перемога – все це, і не лише, в сьогоднішньому матчі Маріуполь – Десна. Сіверяни впевнено переграли опонента і в хорошому настрої відправляються в Чернігів, де будуть готуватися до матчу з Олександрією.

Нагадаємо, що гра Десна – Олександрія відбудеться в неділю, 5-го серпня, на стадіоні імені Гагаріна. Початок гри о 19:30.

Маріуполь – Десна 1:4
Голи: Вакула, 68 – Хльобас, 3, 22, Філіппов, 59, 78

Маріуполь: Худжамов, Кірюханцев (Вакула, 67), Чоботенко, Биков (Фомін, 30), Полегенько, Піхаленок, Білий, Чурко (Горбунов, 46), Мишньов, Тищенко, Борячук. Запасні: Гальчук, Яворський, Коробенко, Дава, Горбунов. Головний тренер: Олександр Бабич.

Десна: Литовка, Д. Фаворов, Гітченко, Братков, Мостовий, Коберідзе, Огіря, Старенький (Банасевич, 75), Хльобас (Єрмаков, 83), Волков (Слінкін, 89), Філіппов. Запасні: Паст, Єрмаков, Головко, А. Фаворов, Ковпак, Слінкін. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Попередження: Кірюханцев, 28

29.07.18. м. Маріуполь. Стадіон імені В.Бойка

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).
Асистенти головного арбітра: Заур Курбанов (Херсон) та Дмитро Козорезов (Одеса).
4-й арбітр: Володимир Новохатній (Київ).
Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава).
Делегат ФФУ: Віктор Гайворонський (Донецька ОФФ).

За інформацією ФК "Десна".



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 665 | Теги: спорт, ФК Десна, футбол | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar