реклама партнерів:
Головна » 2009 » Листопад » 21 » Інформує прес-центр "Чернігівський вибір – 2010"
18:17
Інформує прес-центр "Чернігівський вибір – 2010"
Інформує прес-центр До Вашої уваги 13 номер дайджесту Незалежного громадського прес-центру „Чернігівський вибір – 2010”, що видається Чернігівським прес-клубом в рамках проекту: “Створення та підтримка діяльності мережі незалежних громадських прес-центрів під час проведення кампанії виборів Президента України 2010 року.

Ющенка і Литвина розмалювали
В Чернігові в районі вулиці Рокосовського невідомими зловмисниками пошкоджено агітаційні біг-борди кандидатів у Президенти: Віктора Ющенка та Володимира Литвина.
Реклама Ющенка частково зірвана та заляпана чорною фарбою. Біг-борд Володимира Литвина теж заляпаний чорною фарбою.

Коментар редактора дайджесту:

„Зловмисників”, які „втручалися у дизайн” політичної реклами в Чернігові, пригадується, ловили востаннє у далекому 2004 році, коли ті здійснювали замах на рекламу кандидата від влади Януковича. Тепер же від влади кандидатів стільки розвелося, що „дизайнерів” навряд чи знайдуть. Це – по-перше.
А по-друге, портрет Литвина, наприклад, після втручання „дизайнерів” з народу виглядає не так уже й погано. Чорна пляма біля носа дуже нагадує шматочок нюхального тютюну, який звідти просто випадково випав.

***
„Спаситель” Пабат порахував лікарні, садочки і заводи
17 листопада кандидат у Президенти Олександр Пабат зустрічався з чернігівцями на Красній Площі. Поруч зі своїм лідером з трибуни говорили представники очолюваної Пабатом „Народної армії спасіння” (НАС). Пабат здебільшого розповідав не про себе, а про НАС, за якою, за словами промовця, „не стоїть жоден олігарх”. Як сказав кандидат Пабат, інші кандидати у президенти витратили на виборчу кампанію уже 180 мільйонів гривень. А це: 18 дитячих садків, 9 великих лікарень або 2 заводи.

***
Прокурори віддали долю Лося суддям

Прокуратурою Чернігівської області направлена до суду кримінальна справа за обвинуваченням двох службових осіб керівного складу Чернігівської райдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
Згадані особи нібито на початку серпня 2009 року вимагали та одержали від директора ТОВ „Престиж житло” хабар в сумі 25 000 доларів США за „позитивне вирішення питання” щодо затвердження технічної документації та надання в оренду земельної ділянки площею 4,9 га, на якій розташований санаторій-профілакторій „Хімік”.
В. о. голови райдержадміністрації, депутат районної ради Олександр Лось та виконуючий обов’язки його заступника Михайло Сакала були затримані 7 серпня при спробі отримати хабар в розмірі 25 тисяч доларів.
Вже 11 серпня пройшла прес-конференція чернігівського осередку партії „Наша Україна”, в якій взяли участь, зокрема, депутати обласної ради Олег Обушний, Олександр Нерета, депутати районної ради Олександр Ларченко , Микола Артюх. Вони заявили, що, затриманий за підозрою у хабарництві в. о. голови райдержадміністрації та депутат районної ради Олександр Лось не є членом „Нашої України”.

Коментар редактора дайджесту:
Цікаво, що тепер сказав би пан Обушний, який за період, що минув, сам покинув напризволяще „Нашу Україну”, перебігши у табір Арсенія Яценюка. Обласний штаб саме цього кандидата Обушному нещодавно довірили очолити, посунувши з крісла Миколу Рудька. А те, що справу проти Лося можуть використати напередодні виборів як „справу проти „Нашої України”, то це факт.

***
БЮТ продовжує боротися зі „свинячим” грипом
18 листопада в Чернігові у наметах із зображенням символіки БЮТ городянам роздавали одноразові пов’язки, оксолінову мазь та інструкцію до цього лікарського засобу.
Біля наметів не спостерігалося ажіотажу, як це було на початку епідемії. Але, як стверджують агітатори в наметах, попит на таку “агітпродукцію” є – “все пороздавали”.

***
Депутат відправляє сина до армії
Багато людей вважають, що до армії йдуть служити лише „робітничо-селянські” діти. Таку думку спростував на брифінгу в Чернігівському медіа-центрі Міністерства Оборони України, присвяченому відновленню призовної кампанії, депутат Деснянської районної ради міста Чернігова Володимир Приходько. На брифінг він прийшов разом із сином (теж Володимиром), який 19 листопада має бути відправлений у військо.
“Син сам забажав служити в армії, і я цим пишаюся. Бо сам служив, а мої діди-солдати загинули під час Великої Вітчизняної війни: один під Ленінградом, другий – у Польщі”, - сказав депутат. Володимир Приходько також заявив, що на військову присягу до сина не поїде. Принципово. Бо в армії солдат не повинен розслаблятися і бути прив’язаним до дому і рідних. Коли ж надали слово Володимиру Приходьку-молодшому, то він сказав, що до фізичних навантажень і зміни життєвого ритму готовий.

Коментар редактора дайджесту:
Не слід плутати депутата райради Володимира Приходька з його повним тезкою – заступником губернатора, керівником обласної організації „Єдиного центру” і депутатом обласної ради від „Нашої України” Володимиром Приходьком. У того Приходька, який відправив сина до армії, титулів значно менше.

***
Соколов запевняє, що „пересічні” мають альтернативу
Питання порядку денного 44-ї сесії Чернігівської міської ради, запланованої на 27 листопада, розглянуті на засіданні координаційного комітету на чолі з міським головою Олександром Соколовим. Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю міської ради.
Згідно з повідомленням, одне з найбільш актуальних питань – про внесення змін і доповнень до міського бюджету – буде ретельно вивчатися на засіданнях постійних комісій міськради. Крім розгляду питань, включених до проекту порядку денного сесії, депутати поцікавилися у міського голови, чому деякі нові житлові будинки беруть на обслуговування приватні фірми, а не ЖРЕДи. Соколов пояснив, що сьогодні мешканці мають альтернативу вибору, тобто, самі обирають, хто буде обслуговувати їхній будинок, та доручив підготувати інформацію для депутатів про підприємства, що надають комунальні послуги.

***
Депутат-регіонал привітав селян
15 листопада працівники галузі сільського господарства країни відзначили своє професійне свято. На Прилуччині їх вітали представники Партії регіонів. Так, до майже п’яти сотень хліборобів підприємства „Нафком-агро” в цей день завітав депутат Чернігівської обласної ради, член фракції Партії регіонів, перший заступник голови обласної партійної організації Анатолій Мірошниченко.
У своєму вітальному слові до працівників села депутат поздоровляв земляків, подякував їм за наполегливу працю. Кожен працівник „Нафком-агро” особисто отримав цінний подарунок від депутата.
***

На Чернігівщині триває процес приватизації присадибних ділянок
Державні акти на право власності на земельну ділянку отримали 23 жителі Чемера і 58 жителів Прогресу. Їх вручила голова обласної ради Наталія Романова. Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради. Виступаючи у Чемерській сільській раді та Прогресівському будинку культури, Наталія Романова звернула увагу присутніх на те, що тепер селянам за процедуру оформлення Державних актів на право власності на земельні ділянки не треба платити.

Коментар редактора дайджесту:
Вже не перший тиждень поспіль, відтоді як глава уряду і лідер однойменного блоку Юлія Тимошенко видала в народ тезу про „безкоштовні акти”, представники БЮТ у владі на місцях повторюють її услід за своїм лідером всюди, де є така можливість.

***
У Романової ще один титул – за „холодну голову”
Голова об’єднання „Громадська Думка” Анна Романова (не плутати невістку зі свекрухою – головою облради Романовою Наталією! – Ред.) стала дипломантом конкурсу робіт, підготовлених в рамках проекту „Важливі рішення з холодною головою”, що був організований Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень та Асоціацією „Центр Європейської співпраці”. Про це повідомляє прес-служба ГО „Громадська думка”.
За умовами конкурсу журналісти та громадські діячі з України отримали можливість ознайомитись з життям поляків після вступу до Європейського союзу, відвідавши польські міста.
Повернувшись з Польщі, Романова написала кілька матеріалів, в яких поділилася своїми враженнями про розвиток польських міст в європейській спільноті.

Випусковий редактор: Олександр Яковенко



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1481 | Теги: Політика, президентські вибори, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar