реклама партнерів:
Головна » 2019 » Січень » 20 » Юридична брехня московського архієпископа Клімента
10:47
Юридична брехня московського архієпископа Клімента
Юридична брехня московського архієпископа Клімента Архієпископ Ніжинський московського патріархату Клімент (Вечеря) керує синодальним інформаційно - просвітницьким відділом УПЦ МП. Здавалось би, людина такого сану і посади мала би говорити правду скрізь і всюди. А він - банально бреше.

Так, наприклад, поширив заяви, що в Оленівці Борзнянського району радикали- націоналісти захопили храм московського патріархату. Просто нахабна брехня. При цьому пан Вечеря (коли в рясі - Климент), намагаючись видатися грамотним, пояснює - мовляв, релігійна громада і громада сільська є різними юридично речами. І на цій підставі сільський сход Оленівки не мав права навіть розглядати питання про перехід парафії з московської церкви в українську.

Брехня його полягає в тому, що насправді храм в Оленівці - це колишня школа, навчальний комбінат, і це приміщення - увага! - досі перебуває на балансі сільської ради і, відповідно, сама громада села має право розпоряджатися своїм майном, не питаючися ні в якого архієпископа, а тим паче в наїжджаючого батюшки московської орієнтації.

А громада - що ж, якщо в Оленівці ще залишаться вірні РПЦ, має право збиратися десь у хаті чи в лісі, коло дуба, та й молитися собі. Україна - демократична держава, що терпить всіх і всяких...

Василь ЧЕПУРНИЙ, Сіверщина



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 659 | Теги: Оленівка, РПЦ, брехня, архієпископ Климент | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar