реклама партнерів:
Головна » 2021 » Листопад » 5 » Кандидат на голову Прилуцької РДА не може обійняти посаду через результат іспиту з української мови
19:33
Кандидат на голову Прилуцької РДА не може обійняти посаду через результат іспиту з української мови
Кандидат на голову Прилуцької РДА не може обійняти посаду через результат іспиту з української мови Володимир Назім, призначення якого на посаду голови Прилуцької районної державної адміністрації погодив Кабмін 20 жовтня, не може наразі її обійняти. Причина — посадовець не отримав достатнього результату на іспиті з української мови, який є обов'язковим для всіх держслужбовців.

Цю інформацію Суспільному підтвердив директор департаменту інформдіяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Андрій Подорван.
За його словами, Назім не має сертифікату відповідного рівня володіння українською мовою.

«Рівень володіння державною мовою, згідно сертифікату, у нього В2. Тобто він не достатній для зайняття посади на державній службі. Для цього має бути рівень С1 або С2», — зазначив посадовець.
Тепер що робити з вакантною посадою голови Прилуцької РДА, буде вирішувати голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус, каже Подорван.
«Тут або будемо шукати нову кандидатуру на посаду, або чекатимемо, коли усунеться ця перешкода — відсутність сертифікату відповідного рівня володіння українською мовою».

Протягом якого часу Чаус має ухвалити рішення щодо Назіма, Андрій Подорван не уточнив. Варіантів тут декілька: або буде запущена нова процедура пошуку кандидата на голову РДА, або відкличуть ті документи, які надавали на Кабмін на Назіма.
«Або не будемо відкликати та почекаємо того часу, коли Назім отримає сертифікат відповідного рівня».

Зазначимо, відповідно до даних на сайті Нацкомісії зі стандартів державної мови, Володимир Назім складав іспит 22 жовтня. Його рівень володіння українською мовою – В2, або «середній рівень другого ступеня». Він набрав на іспиті 68% при мінімально необхідних для держчиновника з 70 %.

Суспільне звернулось за коментарем до Володимира Назіма, але він відповів, що наразі не може ані підтвердити, ані спростувати інформацію, адже взагалі не знає результатів свого тесту.

Як проходить сам іспит і чи можливо, в разі потреби його перескласти Суспільному розповіла членкиня Національної комісії зі стандартів державної мови Ольга Шевчук-Клюжева.

«Іспит на рівень володіння державною мовою складається з двох частин — це письмова частина, яка передбачає виконання тестових завдань, та усна частина. До неї входить монолог, який записують претенденти, а екзаменатори вже його оцінюють. А тестову частину оцінює комп'ютер одразу ж після того, як претендент складе іспит. Статті Закону передбачають підтвердження рівня володіння державним сертифікатом для певних посад. Це має бути рівень вільного володіння — С1 чи С2. Немає розбивки по категоріям цих посад. Тобто всі держслужбовці мають вільно володіти державною мовою», — прокоментувала членкиня комісії.
Вона також додала, що кожен претендент може скласти екзамен один раз на чотири місяці необмежену кількість разів.

«Якщо людина не отримала потрібний для неї рівень володіння, вона може оскаржити результати свого іспиту й, за процедурою, йти подавати скаргу до комісії. Комісія розглядатиме скаргу й ухвалюватиме рішення. Вона може ухвалити рішення про допуск до повторного складання, якщо на це є підстави. Кожна скарга розглядається індивідуально. Якщо є рішення комісії, то людина може перескласти іспит раніше, ніж пройде 4 місяці. У випадку ж, коли комісія відмовить скаржникові, єдине рішення — чекати 4 місяці».

Нагадаємо, Володимиру Назіму 51 рік, має вищу освіту, приватний підприємець.
Декілька років очолював КП «Прилукитепловодопостачання», був заступником двох міських голів, зокрема Юрія Беркута та Дмитра Барнаша. Депутат кількох скликань. Востаннє балотувався від партії «Наш край». Наразі безпартійний.
Одружений, має двох дітей.

Згідно з електронною декларацією, володіє приватним будинком площею 115,6 квадратних метрів та земельними ділянками у Прилуках загальною площею більш, ніж 4600 квадратних метрів. Зареєстрував авто - Volkswagen passat 2012 та десять тисяч гривень готівкою.
Упродовж минулого року дохід від підприємницької діяльності становив 262 100 гривень.
Володимир Назім змінив на посаді Геннадія Луценка, який очолював Прилуцьку РДА останні пів року.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 2246 | Теги: Прилуцька РДА, держслужбовець, українська мова | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar