реклама партнерів:
Головна » 2018 » Квітень » 5 » Хто вимагає звільнення Уляни Супрун?
10:19
Хто вимагає звільнення Уляни Супрун?
Хто вимагає звільнення Уляни Супрун? Регіонали - опоблоківці та радикали Ляшка вимагають звільнити в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун. Цього ж вимагають багато головних лікарів... В чому причина?

Вранці, гуляючи з собакою, зустрів знайомого лікаря – той щойно припаркував свій Touareg. Розповів мені, як файно провів тиждень у Таїланді та як він та його колеги люто ненавидять Супрун. Спитав у нього, чи підняли зарплатню. Та копійки, каже…

Ініціаторами постанови №5642 про звільнення Супрун є представники Опоблоку І.Шурма і О.Вілкул. З ригами все зрозуміло, а от “парадокс Богомолець” повинен увійти в підручники сучасної соціології та корупціології, як приклад невідповідності поведінки людини, яка одніє рукою тримала на Майдані прапор докорінних змін, а іншою намертво вхопилась у те, чим жила та на чому збагатіла.

Чому? Бо звикли жити за аксіомою: “не чіпай це кубло, бо тільки гірше буде.” Але у Супрун мозок український, а менталитет американський. І якщо правила не дозволяють виграти гру під ліцемірною назвою “безкоштовна медицина”, за цим дивним для нас менталітетом людина просто змітає фігури зі столу, пише нові правила і розпочинає принципово нову гру.

Вона варяг і ніколи, як Богомолець, риги та найбільш розгалужена серед усіх мафій – медична, не була частиною старої системи, а тому їй абсолютно не шкода схем, що створювались десятиріччями.

Але тут виникає парадокс “корабля Тесея” – якщо всі складові частини вихідного об’єкта були замінені, залишається чи об’єкт тим же об’єктом? Відповідь: ні, бо він після кардинальних реформ і не повинен таким залишатись. А кардинальні реформи ніколи не бувають безболісними.

Тим часом у війні проти них медична мафія рве горлянку всім, хто стає на її шляху – що ми й спостерігаємо. Рве, бо сьогоднішній стан медицини влаштовує медиків старої школи та тих, хто живе на корупційних схемах. Але не влаштовує молодь, яка знає, що справжня медицина дешевою не буває, а нинішня не є прозорою та не є зрозумілою. А це конфлікт інтересів, на вістрі якого ця мафія прагне ліквідувати основного подразника в особі Супрун.

А тепер констатуємо прості речі:
* Ніщо в країні не вимагає таких кардинальних змін, як медицина.
* Жодній реформі не чиниться такий шаленій спротив, як медичній.
* Нічим більшим не залякує медична мафія населення, аніж реформою медицини.
* Окрім Супрун не бачу у цій сфері жодної постаті, яка б витримала таку кількість тиску, шантажу та погроз.

Виходячи з викладеного, бачу що Уляна Супрун на свєму місці. Мало того, у випадку успішного завершення медичної реформи, я б рекомендував її на посаду віце-прем`єра з системних реформ. Бо, якщо ми переможемо мафію медичну, переможимо й інші.

На останок знайомий лікар побажав нашим дітям не жити в епоху змін. Я його розумію – він дійсно непоганий лікар і формально заслужив свій Touareg. Але я хочу, щоб він, мої, його та ваші діти отримували свої елітні авто та відпочинки на Багамах не у результаті корупційних схем, а у результаті гарної освіти, чесної, прозорої конкуренції та гідної оплати своєї праці. Інакше навіщо було все інше? Шануймося! Українці, єднайтеся!

Василь Чепурний, "Сіверщина"



Категорія: Медицина | Переглядів: 907 | Теги: медицина, Уляна Супрун, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar