реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 10 » Хто за що відповідатиме у новій Чернігівській міськраді?
15:11
Хто за що відповідатиме у новій Чернігівській міськраді?
Хто за що відповідатиме у новій Чернігівській міськраді? Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підписав розпорядження щодо нових функціональних повноважень мера, секретаря та заступників, інформує ПіК Чернігівщина

Так, до обов’язків міського голови входить: скликати сесії міської ради, забезпечувати підготовку та розгляд депутатами міськради проектів рішень, призначати та звільняти працівників апарату міськради. Окрім цього, відтепер Атрошенко є розпорядником бюджетних коштів Чернігова.
Також, у розпорядженні зазначено, що Владислав Атрошенко має звітувати перед громадою не рідше одного разу на рік. Окрім, мер безпосередньо спрямовує та координує діяльність патронатної служби, сектору аудиту та запобігання корупції.
Згідно з розпорядженням, Атрошенко координуватиме діяльність органів виконавчої влади та діяльність комунальних підприємств. Також, він може звільняти та призначати керівників комунальних підприємств.

В свою чергу, секретар міськради Віктор Бистров, відповідно до розпорядження, організовує підготовку сесій міської ради, питань, що вносяться на розгляд ради, забезпечує своєчасне доведення рішень міської ради до виконавців і населення, організовує контроль за їх виконанням. Також, координує діяльність постійних та інших комісій міської ради, дає їм доручення, сприяє організації виконання їхніх рекомендацій.
У разі дострокового припинення повноважень міського голови, Бистров виконуватиме його повноваження, зокрема:
проводить засідання виконавчого комітету міської ради;
підписує рішення виконавчого комітету;
представляє міську раду та виконавчий комітет у стосунках з органами державної влади, місцевого самоврядування, установами, підприємствами, організаціями;
укладає договори, вчиняє інші правочини від імені міської ради і виконавчого комітету відповідно до чинного законодавства;
підписує фінансові, розрахункові документи та документи обов'язкової звітності;
діє від імені роботодавця при укладанні та розірванні трудових договорів, контрактів з керівниками підприємств, установ, організацій, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста;
здійснює інші повноваження міського голови відповідно до чинного законодавства.

Перший заступник міського голови Михайло Шостак відповідає за питання реалізації державної економічної політики, виконання повноважень виконавчих органів міської ради у галузі бюджету, фінансів, виконання заходів економічного розвитку міста, забезпечення стабільної роботи підприємств, ефективного використання усіх видів енергоносіїв та зменшення їх використання за рахунок упровадження енергозберігаючих технологій, сприяє розвитку ринків капіталів, товарів та послуг.
Також, Шостак відатиме питаннями забезпечення реалізації у місті державної політики в галузі будівництва і земельних відносин; координації діяльності суб'єктів містобудування щодо комплексного розвитку території, планування, забудови і реконструкції міста; ефективного використання бюджетних асигнувань та інвестицій, виконання планів будівництва.

Відповідно до розпорядження, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, організовує роботу з правового, організаційного, матеріально-технічного та іншого забезпечення діяльності міської ради та її виконавчого комітету.
Окрім цього, Фесенко має право підпису фінансових документів та договорів з матеріально-технічного забезпечення діяльності міської ради та її виконавчого комітету.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Кириченко забезпечує комплексний розвиток транспортного та житлово-комунального господарства міста, а також розробку і реалізацію цільових програм, направлених на покращання якості транспортної системи міста, житлово-комунальних послуг, технічного стану житла.
Також, організовує виконання заходів щодо благоустрою, озеленення, ремонту доріг, тротуарів, реалізації комплексних програм захисту навколишнього природного середовища і поліпшення екологічної ситуації у місті. Організовує роботу щодо здійснення компенсації витрат транспортним підприємствам за перевезення пільгових категорій громадян.

Ольга Хоніч, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, організовує реалізацію державної політики у галузі освіти та охорони здоров’я, розвитку культури та туризму, забезпечує реалізацію напрямків діяльності міської ради та виконавчого комітету стосовно сім'ї, дітей, молоді та спорту, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
Окрім цього, Хоніч забезпечує:
виконання повноважень у сфері гуманітарного та соціально-економічного розвитку;
реалізації у місті державної політики у галузі освіти, охорони здоров'я;
розвиток у місті культури, фізичної культури та спорту;
захист сім’ї, дітей і молоді;
всебічний розвиток української культури та культури національних меншин, які мешкають на території міста Чернігова;
застосуванню інноваційних підходів в органах місцевого самоврядування;
молодіжної політики, організації роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання;
гендерної рівності;
популяризації здорового способу життя та розвитку фізичної культури і спорту;
навчання посадових осіб органів місцевого самоврядування інноваційним підходам в управлінні тощо.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Ломако забезпечує виконання повноважень виконавчих органів міської ради з питань стратегічного розвитку міста, державної регуляторної політики, демонополізації, приватизації та реструктуризації господарюючих суб'єктів, реалізує інформаційну політику спрямовану на відкритість та прозорість діяльності міської ради і її виконавчих органів, сприяє залученню інвестицій та формуванню позитивного іміджу міста, розвитку міжнародних відносин.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 968 | Теги: Владислав Атрошенко, повноваження, Чернігівська міськрада | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar