реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 10 » Кольоровий фестиваль відбувся у Ніжині
07:53
Кольоровий фестиваль відбувся у Ніжині
Кольоровий фестиваль відбувся у Ніжині Справжнє кольорове свято відбулось у Ніжині 9 червня. На запасному полі міського стадіону “Спартак” зібралось більше 300 ніжинців, аби взяти участь у кольоровому фестивалі. Від великого до малого з величезним захопленням обсипали один одного кольоровою пудрою, брали участь у тематичних конкурсах, танцювали під запальну музику, фотографувалися та просто відпочивали.

Зазначимо, що в минулому році такий захід відбувся вперше у Ніжині на свято Івана Купала. Тоді він називався фестиваль фарб “Холі”.

Довідково:
Холі – популярний індуїстський фестиваль весни, що святкується в Індії, Непалі, Бангладеш, Пакистані, Шрі-Ленці та інших країнах із значними індуськими діаспорами.

Головний день фестивалю відомий як «Дхулхеті», «Дхуланді» або «Дхуленді», у цей день люди обсипають один одного кольоровою пудрою та поливають підфарбованою водою. На попередній день, «Холіка-Дахан» («спалення Холіки») або «Чотті-Холі» («маленька Холі») запалюють багаття на честь дивовижного спасіння молодого Прахлада, коли люта богиня Холіка, сестра Хіран’якашіпу, кинула його у полум’я. Холіка сама згоріла, але Прахлад, завдяки поклонінню Вішну, навіть уникнув обпалень. Через п’ять днів відбувається день «Ранґапанчамі», після якого використання колорів закінчується.

Джерело: Нежатин







Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 844 | Теги: кольоровий фестиваль, Ніжин, Холі | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar