реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 30 » Латвійські музиканти виступили у Чернігові
20:01
Латвійські музиканти виступили у Чернігові
Латвійські музиканти виступили у Чернігові З нагоди Дня латвійської культури, що відбувся за ініціативи Почесного Консула Латвійської Республіки в м. Чернігові Олени Вишнякової в малій концертній залі Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. В. Вільконського проведена творча зустріч учнів та колективу шкіл естетичного виховання з латвійською співачкою і музикантом Бірутою Озолинею, трубачем Магнусом Баугісом й майстром електронної музики Давісом Озолиньшем.

Захід відбувся 27 червня в рамках відкритого Чернігівського літнього мультифестивалю «CherVen», присвяченого Дню Конституції України та Дню молоді, у співпраці управління культури Чернігівської міської ради з Культурно-просвітницьким центром «LatviArt» при Почесному Консульстві Латвійської Республіки в м. Чернігові.

У зустрічі взяла участь помічник Почесного Консула Латвійської Республіки в м. Чернігові Ірина Харченко.

Зустріч пройшла в формі творчої бесіди. Співачка розповіла присутнім гостям про свою творчість та улюблені композиції – старовинні латвійські пісні, які вона як музикант відновлює з давніх записів, перекладаючи їх на музику. Меседж музикантів – про добробут, гармонію, цінності, що містяться в народних піснях.

Бірута Озолиня разом з музикантами виконала кілька пісень під акомпанемент старовинного інструменту – кокле, символ латиської музики, завдяки чому учасники зустрічі змогли яскраво відчути дух самобутнього латиського музичного фольклору з відлунням сучасності.

За інформацією управління культури міської ради







Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 966 | Теги: музиканти, Латвія, Чернігів, День латвійської культури | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar