реклама партнерів:
Головна » 2021 » Серпень » 13 » Мешканці Чернігівщини мають бути забезпечені стовідсотковим доступом до вакцини від COVID-19
23:18
Мешканці Чернігівщини мають бути забезпечені стовідсотковим доступом до вакцини від COVID-19
Мешканці Чернігівщини мають бути забезпечені стовідсотковим доступом до вакцини від COVID-19 Мешканці Чернігівщини мають бути забезпечені стовідсотковим доступом до вакцини від COVID-19. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Олександр Комаріда під час зустрічі з керівництвом області, районних адміністрацій та органів місцевого самоврядування Чернігівщини, на якій підводили підсумки робочої поїздки в область.

“Чернігівщина показує не найкращі результати за кількістю щеплень від коронавірусної хвороби. Міністерству важливо зрозуміти чому так відбувається, щоби допомогти з вирішенням проблеми, - зазначив Олександр Комаріда. - Під час поїздки ми перевірили десять пунктів щеплень та центрів вакцинації від COVID-19, причому заздалегідь про візити не попереджали. Так ми змогли побачити реальний стан справ та роботу пунктів та центрів”.

Під час візитів була виявлена низка помилок, які слід виправити, зокрема:
- інформація про графіки роботи деяких пунктів та центрів не є актуальною на сайті list.vaccination.covid19.gov.ua, а графіки роботи є недоступними для охочих вакцинуватися;
- у більшості закладів охорони здоров’я відсутня навігація, тому знайти пункт щеплення від COVID-19 дуже складно;
- деякі сімейні лікарі майже не говорять із пацієнтами про вакцинацію, її переваги і можливість, незважаючи на те, що запрошують їх на щеплення телефоном.

Проте є організаційні моменти, які можуть взяти на озброєння й інші регіони. Наприклад, центр вакцинації у Корюківці працює у “мобільному” режимі: виїжджає у села і щеплює пацієнтів там.

“Ми дуже вдячні медичним працівникам, які борються з COVID-19. І впевнені, що Чернігівщина активізує роботу з вакцинації. Нещодавно область отримала нового очільника, В’ячеслава Чауса. Він уже включився в роботу і готовий допомагати як керівництву ОТГ і районів, так і самим медикам, щоб якомога краще захистити населення і економіку від спалаху захворюваності, який принесе осінь”, - підсумовує Олександр Комаріда.

реліз на сайті МОЗ.

пресслужба Міністерства охорони здоров'я



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 2211 | Теги: Моз, ковід, медицина, Covid, вакцинація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar