реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 19 » Міжнародна виставка дитячих картин з країн Європи «Палітра фантазій»
19:09
Міжнародна виставка дитячих картин з країн Європи «Палітра фантазій»
Міжнародна виставка дитячих картин з країн Європи «Палітра фантазій» Благодійний фонд «Таланти України» та Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» презентують Міжнародну виставку дитячих картин з країн Європи «Палітра фантазій».
Відкриття експозиції відбудеться 21 січня о 12.00 у приміщенні Колегіуму (на Валу). У програмі також заплановано майстер-клас для творчих дітей і молоді та екскурсія по виставці.
В експозиції представлені картини, виконані дітьми від 4 до 14 років з України та європейських країн. Низка держав Європи, серед яких Австрія, Болгарія, Великобританія, Кіпр, Латвія, Литва, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Угорщина, Хорватія, Чехія, Швеція, Шотландія відгукнулися на ініціативу Благодійного фонду «Таланти України» щодо надання картин дітей для участі у виставці «Палітра фантазій».
Мета організаторів експозиції: привернення уваги до творчості талановитих дітей з України, заохочення молодого покоління до творчої самореалізації, пізнання нових образів та форм втілення безмежних обріїв уяви.
Одним із важливих завдань виставки є побудова і зміцнення між Україною та державами Європи близьких відносин у сфері культури, популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді. Проведення виставки «Палітра фантазій» — це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, що причетна до цінностей та традицій Європи, символ започаткування нової успішної моделі співпраці між країнами, заснованої на загальних інтересах і прагненнях.
Ідея виставки: не кожна дитина має можливість поїхати навіть в інше місто, аби подивитися, як малюють діти в інших арт-школах, не те що поїхати за кордон. Однак, обмін досвідом діткам просто необхідний. Тож ця виставка дозволяє і поглянути, як бачать світ твої однолітки, і побувати за кордоном, адже вона мандрує Європою разом зі своїми авторами.
Здебільшого для експозиції приймаються роботи на полотні, однак є й інші варіанти. Наприклад, дітки із Латвії спільно, цілим класом, намалювали своє полотно на батику: кожен учень мав свою частинку, яку й розмалював. А в Швеції зробили малюнки на грампластинках. Ще є картина із Нідерландів «Левеня», її авторка — 5-річна дівчинка, яка хворіє на ДЦП. Дитині важко тримати і олівець, і ложку. Та вона настільки наполеглива та творча, що поставила собі за мету, і затиснувши олівець в кулачок, таки намалювала своє левеня.
Є серед робіт і картина юної художниці із Луганська — «Ангел-хранитель мого міста». Дівчинка зараз мешкає в столиці, однак мріє повернутися на свою малу Батьківщину.

Організатори виставки:
Благодійний фонд «Таланти України»,
Продюсерський центр «ArtCom»,
Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній».

Виставка працюватиме з 21 січня по 5 лютого 2016 р., з 9.00 до 17.00 год. у приміщенні Колегіума (на Валу). Вхід вільний.

За додатковою інформацією звертайтесь: координатор проекту — креативний директор Наталія Тонкаль, тел.: (050) 383 65 12, e-mail: n.tonkal@











Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1331 | Теги: дитячі малюнки, європа, Чернігів стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar