реклама партнерів:
Головна » 2024 » Липень » 25 » Молодь свідома своєї ролі у державотворенні та відсічі російської агресії
19:17
Молодь свідома своєї ролі у державотворенні та відсічі російської агресії
Молодь свідома своєї ролі у державотворенні та відсічі російської агресії Такий висновок засідання круглого столу, що відбувся вчора у обласному центрі за участі представників активної молоді міста, науковців, представників військово-патріотичних та волонтерських організацій.
Директорка громадської спілки «Центр громадських ініціатив «Єдність»» Ніна Пономаренко наголосила на важливості розуміння представниками молодого покоління процесу українського державотворення та своєї ролі у ньому, а також налагодження взаємодії з органами влади у реалізації молодіжних ініціатив.
Молодь надає ініціативи, а влада допомагає їх реалізовувати – такий формат співпраці молодіжних організацій та органів влади бачить Ніна Пономаренко.
Приклад такого співробітництва — виставка робіт у рамках обласного молодіжного конкурсу «Діяльність славетного земляка Чернігівщини, Героя України Левка Лук’яненка», яку підготовлено молоддю області за підтримки Чернігівської ОВА. Її було презентовано під час проведення круглого столу.
Завідувачка кафедри філософії і суспільних наук НУ «Чернігівська політехніка» Наталія Шакун та керівник профкому студентів «Чернігівської політехніки» Нікіта Стрєлок у своїх виступах розповіли про заходи з національно-патріотичного виховання, що реалізуються у їх виші. Зокрема, акцентували увагу на важливості співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства.
Радник начальника Чернігівської ОВА з питань молоді та спорту Олександр Маркін приділив увагу питанню військово-патріотичного виховання молоді на території нашого регіону у контексті боротьби з російською агресією. Серед позитиву відзначив наявність відкритого діалогу та співпраці з представниками обласної влади. Але є і низка питань. На його думку важливо активізувати роботу з керівниками територіальних громад Чернігівщини щодо передачі дитячих оздоровчих закладів, які перебувають на балансі громад та наразі не використовуються за призначенням, задля забезпечення вишколів молоді та проведення для неї заходів з початкової військової підготовки.
З ним погодилися і представники пластового та скаутського руху Чернігівщини, які назвали основною проблемою у роботі з молоддю відсутність постійного місця для проведення їхньої діяльності. У зв’язку з цим учасниками заходу сформульовано пропозицію щодо можливості передачі чернігівським пластунам будівлі на території РЛП «Ялівщина», що відома серед широкого загалу як «Будинок колгоспника» та раніше перебувала у користуванні позашкільного закладу освіти «Чернігівський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання».
Загалом, під час круглого столу активно порушувалася і низка інших питань. До прикладу, підтримки та просування наукових розробок, винаходів та стартапів представників молодіжного середовища, важливості ролі молоді у вирішенні екологічних проблем міста, зокрема, збереження зеленої перлини Чернігова – РЛП «Ялівщина».
Насамкінець, учасники засідання представили проєкт звернення до громадськості міста, у якому пропонується, зокрема, забезпечити виділення з міського бюджету третини надходжень від платників податків на потреби ЗСУ та створити для цього окремий рахунок, що сприяло б прозорості управління фінансами. Це звернення буде поширене після його погодження всіма учасниками заходу.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації






Категорія: Молодь | Переглядів: 1119 | Теги: Левко Лук'яненко, молодь, патріотизм, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar