реклама партнерів:
Головна » 2019 » Січень » 28 » На Чернігівщині чотири парафії УПЦ (МП) виявили бажання перейти до Православної Церкви України
17:24
На Чернігівщині чотири парафії УПЦ (МП) виявили бажання перейти до Православної Церкви України
На Чернігівщині чотири парафії УПЦ (МП) виявили бажання перейти до Православної Церкви України На сьогодні чотири парафії УПЦ (МП) Чернігівщини виявили бажання перейти з Московського Патріархату до Православної Церкви України.
Про це повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.

Відтак до ПЦУ приєдналися Свято-Михайлівська парафія (село Воловиця Борзнянського району), Свято-Вознесенська парафія (село Оленівка Борзнянського району), Свято-Покровська парафія (село Ковпита Чернігівського району).У селищі Десна Свято-Гаврилівська парафія перейшла до Православної Церкви України разом з настоятелем релігійної громади отцем Ярославом (Малетичем).
Про процедуру переходу розповів настоятель Катерининського храму в Чернігові отець Роман: «Перш за все, бажання перейти повинно бути волевиявленням самої громади. Це питання має бути винесене на збори громади, більшістю голосів проголосоване, проведене за протоколом. Після цього треба звернутись із проханням про прийняття цієї громади до Православної Церкви України до керуючого Чернігівської єпархії Православної Церкви України».
Як зазначає отець Роман, поки Православна Церква України і, власне, Чернігівська єпархія, ще живуть за старим статутом, адже новий — на реєстрації в державних органах. Парафії, які вже задокументували перехід, автоматично перереєструють після ухвалення статуту



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 606 | Теги: ПЦУ, Чернігівщина, томос | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar