реклама партнерів:
Головна » 2023 » Грудень » 13 » На Чернігівщині долають наслідки хакерської атаки на «Київстар»
20:23
На Чернігівщині долають наслідки хакерської атаки на «Київстар»
На Чернігівщині долають наслідки хакерської атаки на «Київстар» У зв’язку з вчорашньою хакерською атакою на мережу «Київстар» у багатьох мешканців Чернігівської області, які користуються цим оператором, відсутній мобільний зв’язок. Крім того, технічні збої вплинули на стабільність роботи системи оповіщення. Відтак у деяких громадах люди вночі не почули сигнал повітряної тривоги.
У частині територіальних громад проблему вже вирішено, в інших – відпрацьовуються різні варіанти функціонування системи оповіщення у разі подібних технічних збоїв.
Це питання начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус обговорив сьогодні з керівниками районних військових адміністрацій.
«У разі повітряної тривоги РВА та громади мають використовувати всі наявні канали комунікації, в тому числі й соцмережі, для інформування громадян», – зазначив В’ячеслав Чаус.
Альтернативними варіантами там, де не діє «Київстар» є інші оператори, такі як Vodafonе та Lifecell, або забезпечення зв’язку через мережу Інтернет.
На жаль, є декілька населених пунктів (в основному прикордонні), де крім «Київстару», не працюють інші мобільні оператори. Тут зв’язок забезпечується завдяки дротовому інтернету.

Нагадаємо перелік Пунктів Незламності, які працюють в області – https://bit.ly/Nezlamnist_cn_2023.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації


Сьогодні, 13.12.2023, телефони українців почали ловити мережу "Київстар".
Повідомлення про це почали з'являтися в соціальних мережах.
Зокрема, про поступове відновлення зв’язку повідомляють у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Харкові, Києві, Кривому Розі та Миколаєві, Чернігові.




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1604 | Теги: Чернігівщина, війна, хакери, Київстар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar