реклама партнерів:
Головна » 2023 » Жовтень » 18 » На Чернігівщині компанія «Епіцентр К» відбудує зруйнований ворогом торговельний центр
20:06
На Чернігівщині компанія «Епіцентр К» відбудує зруйнований ворогом торговельний центр
На Чернігівщині компанія «Епіцентр К» відбудує зруйнований ворогом торговельний центр На території Киселівської громади ТОВ «Епіцентр К» планує відкрити новий торговельний центр на місці повністю зруйнованого. Відповідні роботи вже розпочалися. Поки це – підготовчий етап: завали вже розібрані, на часі – містобудівна документація. Орієнтовна дата відкриття – літо наступного року.
Проєкт майбутнього торговельного центру презентував сьогодні генеральний директор ТОВ «Епіцентр К» Петро Михайлишин під час зустрічі з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом та начальником Чернігівської РВА Андрієм Попиком.

Вартість інвестиційного проєкту перевищує мільярд гривень. Як і раніше, сама будівля буде одноповерховою, але більшої площі – близько 33 тисячі квадратних метрів (було – 24 тис. кв. м). Головне – з укриттям, яке матиме подвійне призначення і використовуватиметься як паркінг. Загалом тут одночасно зможуть перебувати понад дві тисячі людей, в тому числі й мешканці прилеглого житлового масиву. Розважальних зон в Епіцентрі не буде, проте розглядається можливість облаштування дитячих кімнат.
За словами Петра Михайлишина, рішення з відновлення Епіцентру – складне, зважаючи близькість кордону з ворогом. Але вкрай важливе в нинішніх умовах: для інших інвесторів це буде своєрідним лакмусом для фінансування бізнес-проєктів, а для самих громадян – нагадуванням, що життя продовжується. Проєкт буде корисним і самій громаді: у разі його реалізації у місцеву скарбницю буде сплачено більш ніж 16 млн грн податків і зборів. Плюс – це майже пів тисячі додаткових робочих місць.

«Від обласної державної адміністрації – всебічне сприяння в реалізації цього проєкту. Адже йдеться про наповнення бюджетів, в тому числі громади, яка серед найбільш постраждалих внаслідок повномасштабного вторгнення. До того ж ваша компанія є учасником програми «єВідновлення». Тож наявність її на місцевому ринку сприятиме скорішому відновленню помешкань жителів області, які зараз стикаються з проблематикою закупівлі будівельних матеріалів», – зауважив Костянтин Мегем.
У підтримці з боку Чернігівської РВА запевнив Андрій Попик.

Тож у разі успішного проходження всіх документальних процедур та узгодження організаційних моментів, безпосередні роботи з будівництва (а спершу – це земляні) компанія розпочне у грудні.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації




Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 9104 | Теги: Чернігів, Епіцентр, відновлення | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar