реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 16 » На Чернігівщині поліція встановила групу осіб, які знищили дубову лісосмугу
19:21
На Чернігівщині поліція встановила групу осіб, які знищили дубову лісосмугу
На Чернігівщині поліція встановила групу осіб, які знищили дубову лісосмугу Поліцейські Чернігівщини по «гарячих слідах» вийшли на групу, яка намагалася розпиляти на пиломатеріал 42 дуби з понівеченої ними напередодні лісосмуги.

До чергової частини Корюківського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області надійшло повідомлення, що невідомі особи здійснили незаконну порубку дерев дуба в лісосмузі на території однієї з сільрад району.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські виявили 42 повалені дерева діаметром від 32 до 44см та відсутність перших відрізів стовбурів довжиною до 3 метрів. Верхівки звалених дерев лежали в стороні лісосмуги.

Поки слідчий описував місце злочину, начальник відділення поліції разом із оперуповноваженим кримінальної поліції пішов полем за слідами транспорту, який ймовірно був причетний до скоєного.

Через 10 кілометрів сліди привели поліцейських в одне з сіл сусіднього Щорського району на пилораму, де лежали 30 кубометрів свіжоспиляних дубів. За допомогою зрізів, зроблених під час огляду місця події, було встановлено, що даний ліс привезений з вищезазначеної лісосмуги.

Встановлено, що двоє зловмисників спиляли 42 дерева і на власному тракторі привезли деревину на пилораму, щоб там її розпиляти.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка лісу) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.
Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації Головного управління
Національної поліції в Чернігівській області




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 831 | Теги: Кримінал, Чернігівщина, дерева | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar