реклама партнерів:
Головна » 2023 » Серпень » 31 » На Чернігівщині працює одна з найбільших в Україні «Армій відновлення»
20:08
На Чернігівщині працює одна з найбільших в Україні «Армій відновлення»
На Чернігівщині працює одна з найбільших в Україні «Армій відновлення» У рамках урядової ініціативи «Армія відновлення» служба зайнятості залучає безробітних до виконання суспільно корисних робіт. Цього року в області участь у таких роботах взяли понад 4,7 тис. безробітних у 52 територіальних громадах. За залученістю до проведення робіт Чернігівщина перебуває у п’ятірці лідерів серед регіонів України.

Учасники «Армії відновлення» приводять у належний стан бомбосховища та укриття, розбирають завали, ремонтують приміщення, постраждалі внаслідок бойових дій, заготовляють дрова, розфасовують гуманітарну допомогу, допомагають готувати їжу для військових, плетуть маскувальні сітки та виготовляють окопні свічки для потреб ЗСУ.

Такі суспільно корисні роботи організує служба зайнятості спільно з місцевими радами, комунальними підприємствами, громадськими організаціями. Нині особливо актуальні ремонтно-відновлювальні роботи об’єктів, постраждалих внаслідок бойових дій, облаштування укриттів, заготівля дров.

Уже понад рік у Чернігові та прилеглих селах тривають роботи з розбору завалів та відновлення будинків місцевих жителів. Працюють безробітні в найбільш постраждалих районах обласного центру (Бобровиця, Ялівщина, територія тубдиспансеру), а також Киїнці та Новоселівці.

Учасники «Армії відновлення» отримують заробітну плату не менше мінімальної, а це — 6700 грн. Їхня праця оплачується з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. У 2023 році у Чернігівській області заробітної плати безробітним, які беруть участь у суспільно корисних роботах, виплачено 23,8 мільйона гривень.

Домопогу в організації та проведенні суспільно корисних робіт може надати будь-який підрозділ Чернігівського обласного центру зайнятості (канал онлайн-підтримки в Telegram — https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv).

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1876 | Теги: Чернігівщина, безробітні, армія відновлення | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar