реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 4 » На Чернігівщині шукатимуть могилу відомого художника Миколи Ґе
08:44
На Чернігівщині шукатимуть могилу відомого художника Миколи Ґе
На Чернігівщині шукатимуть могилу відомого художника Миколи Ґе За ініціативи ГІ"Почесна Варта" , видавництва "Стикс", ГО"Ніжинське Археологічне Товариство при НДУ ім. Миколи Гоголя" та картинної галереї НДУ ім. Миколи Гоголя , оголошуємо експедицію 30.06.2018 року на місце поховання Генія Українського живопису та його дружини, де за допомогою георадару буде обстежено місцевість аби всановити точне місцезнаходження могили, повідомляє на сторінці facebook громадський активіст Владислав Попович.

"1 червня 1894 року помер Микола Миколаевич Ґе.
4 червня тіло Генія було поховано в Українську землю, на відкритому просторі західної частини хутора Шевченкове біля одинокої могили своеї дружини Анни Петрівни Ґе яка померла в листопаді 1891 року. Саме на цьому хуторі пройшли останні 18 років життя живописця, саме тут він став щирим Християнином і почав працювати над біблійними сюжетами в своїх роботах.
За нашою інформацією, могила подружж'я Ґе після становлення радянської влади в 20-х роках була забута та знищена і тільки до 150-річчя від дня народження великого Українця була спущена вказівка встановити пам'ятник на місці могили. Що і було зроблено але вже з урахуванням архітектури та тогочасного ландшафту, припускаємо що таким чином пам'ятник міг бути встановлений в іншому місці яке здавалося більш зручнішим партійним функціонерам.

Як нащадки вдячних Українців, маючи інформацію про можливе точне місце могили яке знаходиться на відстані 50 метрів від встановленого "советами" монументу , не маємо іншого варіанту як перевірити вищенаведені факти!", - йдеться у повідомленні.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 724 | Теги: поховання, експедиція, Микола Ґе | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar