реклама партнерів:
Головна » 2024 » Вересень » 2 » На Чернігівщині триває ліквідація наслідків забруднення річкової води
18:23
На Чернігівщині триває ліквідація наслідків забруднення річкової води
На Чернігівщині триває ліквідація наслідків забруднення річкової води Стан ліквідації наслідків забруднення річок Сейм та Десна обговорили сьогодні на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.
На річці Десна, нижче по течії від впадіння Сейму, тривають заходи щодо мінімізації впливу забруднення під контролем Міндовкілля. Також продовжується збір та захоронення загиблої риби – у кожній громаді визначені відповідальні особи та пости спостереження. Крім того, посилені заходи контролю за реалізацією риби в області.

Постійно проводяться лабораторні дослідження проб води. Так, у Десні біля Чернігова починаючи із 1 вересня фіксують зниження рівня кисню — наразі некритичне. Також учасники засідання звернули увагу на необхідність дослідження повітря в зоні забруднених водойм.
Заступник начальника ОВА Дмитро Синенко нагадав про заборону купання, риболовлі та використання води із Сейму та Десни для поїння худоби й господарських потреб. До заходів щодо інформування населення про потенційну небезпеку додатково долучать поліцейських, в тому числі офіцерів громад.

На Чернігівщині постійно працюють фахівці Міндовкілля, Державної екологічної інспекції.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1612 | Теги: Забруднення, Риба, Десна, Чернігівщина, екологія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar