реклама партнерів:
Головна » 2020 » Серпень » 11 » На Чернігівщині у селян відібрали пасовище
20:22
На Чернігівщині у селян відібрали пасовище
На Чернігівщині у селян відібрали пасовище Господарським судом Чернігівської області задоволено позов Менської місцевої прокуратури про визнання недійсними договорів оренди та розпорядження райдержадміністрації про надання одному з господарюючих суб’єктів району земельних ділянок, які використовувалися жителями села Ліски в якості громадського пасовища. Їх вартість за даними незалежної експертної оцінки становить понад 8 млн грн.
Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Чернігівської області.

Так, у ході судового розгляду справи, за особистої участі заступника керівника Менської місцевої прокуратури Ігоря Олєйнікова, доведено факт незаконного роздержавлення земельної ділянки колишнього КСП «Іскра» площею понад 83 га.

Відповідно до рішення власників сертифікатів на земельні частки (паї), спірна ділянка, до протиправної передачі товариству, залишилась у колективній власності жителів с. Ліски та передачі стороннім особам не підлягала.

З урахуванням наведеного та оцінки наданих сторонами доказів і пояснень, 5 серпня 2020 року Господарський суд області визнав незаконним та скасував розпорядження голови Менської райдержадміністрації, видане у грудні 2018 року. Договори оренди, укладені між товариством та райдержадміністрацією, визнав недійсними.

Відтак, право селян на використання земельної ділянки для випасання свійської худоби поновлено.

Примітка: питання збереження пасовищ з року в рік продовжує залишатися актуальним, про що свідчать неодноразові звернення з цих питань до органів прокуратури. З метою упередження фактів неправомірної передачі земель вказаної категорії у приватну власність та зміни їх цільового призначення, відповідним територіальним громадам доцільно забезпечити належне оформлення правовстановлюючих документів у встановленому законодавством порядку.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 966 | Теги: Чернігівщина, прокуратура, пасовище | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar