реклама партнерів:
Головна » 2019 » Січень » 29 » На Чернігівщині відкрили Центр реабілітації для учасників бойових дій
11:21
На Чернігівщині відкрили Центр реабілітації для учасників бойових дій
На Чернігівщині відкрили Центр реабілітації для учасників бойових дій В Чернігові на базі колишньої залізничної лікарні відкрили обласний центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих.

До створення Центру долучились учасники бойових дій, члени їх родин, представники Ради ветеранів АТО, громадські організації, волонтери та небайдужі мешканці міста і області.

Центр реабілітації в подальшому працюватиме в новому форматі з залученням психологів, соціальних працівників та юристів. В подальшому спланована робота та функціонування кабінету з фізичної реабілітації, масажу, обладнана дитяча кімната для дітей учасників бойових дій.

Як зазначив директор Віктор Мозговий, - основною метою Центру реабілітації для учасників бойових дій є комплексна реабілітація та обслуговування воїнів та членів їх сімей, яких в області вже налічується більше 50000.

В подальшому розбудову Центру здійснюватимуть за рахунок коштів особистого депутатського фонду Чернігівської обласної ради на суму 120 тисяч гривень.

В ході створення Центру розпочато програму «Захисти свою родину», реалізація якої відбуватиметься за рахунок коштів міського проекту «Бюджет участі» протягом 2019 року. Цей проект унікальний тим, що участь у навчально-практичних заняттях з надання соціально-психологічної реадаптації візьмуть не лише воїни, лікарі, науковці та волонтери, але й дружини, матері, сестри і навіть діти наших захисників.

Для дітей бійців організатори розробили Програму «Шлях до успіху», яка спрямована на стабілізацію психологічного стану, розвиток почуття особистої гідності та впевненості у собі.

На майбутнє організатори прагнуть створити в Центрі готельний комплекс на 50 ліжок для індивідуальної спрямованої роботи з бійцями та їх сім’ями та насамперед працювати з підрозділами, які виходять з зони ведення бойових дій до роти включно.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 587 | Теги: Чернігів, АТО, центр реабілітації | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar