реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 6 » На Чернігівщині з хабаром у 2 тисячі гривень затримано голову сільради. Фотофакт
20:26
На Чернігівщині з хабаром у 2 тисячі гривень затримано голову сільради. Фотофакт
На Чернігівщині з хабаром у 2 тисячі гривень затримано голову сільради. Фотофакт За укладання договору підряду з очищення земельних ділянок від насаджень посадовець вимагав неправомірну вигоду. 4 січня працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) НП України в Чернігівській області затримали хабарника.

До працівників поліції звернувся місцевий підприємець із заявою. Бізнесмен повідомив, що один із посадовців вимагає за укладання договору грошові кошти. Мовляв, лише у разі внесення ним "обов'язкового платежу" сільрада укладе договір підряду на виконання робіт з очищення земельних ділянок від стихійно-самостійних насаджень на території селища.

Спочатку голова сільради вимагав 5 тисяч гривень від бізнесмена, однак в подальшому погодився на 2 тисячі.

Сьогодні, 4 січня, працівники УЗЕ спільно з працівниками СБУ та слідчого управління Чернігівщини затримали голову сільради одного з районів області в момент одержання ним неправомірної вигоди.

У хабарника правоохоронці вилучили отримані ним грошові кошти у сумі 2 тисячі гривень.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України проводяться слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення додаткових фактів вимагання посадовцем грошових коштів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-и до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Джерело: Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 831 | Теги: Чернігівщина, сільрада, Хабар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar