реклама партнерів:
Головна » 2018 » Листопад » 11 » На Чернігівщині залишиться лише чотири райони
21:32
На Чернігівщині залишиться лише чотири райони
На Чернігівщині залишиться лише чотири райони У Верховній Раді зареєстровано законопроект за #9277 щодо зміни меж районів Чернігівської області:
Про зміну меж районів Чернігівської області
1. Змінити межі районів Чернігівської області включивши до складу:
– Чернігівського району – Городнянський, Козелецький, Куликівський, Ріпкинський райони;
– Ніжинського району – Бахмацький, Бобровицький, Борзнянський, Носівський райони;
– Прилуцького району – Варвинський, Ічнянський, Срібнянський, Талалаївський райони;
– Корюківського району – Коропський, Менський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сосницький, Сновський райони.
2. Межі Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Корюківського районів встановити по зовнішній межі територій міських, сільських, селищних територіальних громад районів, що увійшли у їх склад.
3. Встановити, що юридичні особи публічного права: районні ради, районні державні адміністрації та її структурні підрозділи, районні територіальні органи центральних органів виконавчої влади, що здійснювали визначені законом повноваження на території районів, що увійшли у склад Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Корюківського районів реорганізовуються шляхом приєднання до відповідних юридичних осіб публічного права вказаних районів.4. Депутати районних рад районів, що увійшли у склад Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Корюківського районів, продовжують виконувати свої повноваження до чергових місцевих виборів у складі Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Корюківської районних рад. Формування органів управління районної ради Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Корюківського районів здійснюється в порядку, визначеному законом.
Районні бюджети районів, що увійшли у склад Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Корюківського районів, виконуються окремо до кінця бюджетного періоду. При цьому до завершення періоду окремого виконання районних бюджетів функції головного розпорядника, розпорядника бюджетних коштів районних бюджетів районів, що увійшли у їх склад, продовжують здійснювати відповідні бюджетні установи в особі голови Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької, Корюківської районних державних адміністрацій, керівників її структурних підрозділів, інших керівників бюджетних установ.
Чернігівська, Ніжинська, Прилуцька, Корюківська районні ради можуть вносити зміни до рішень про районні бюджети районів, що входять до їх складу. Залишки коштів на кінець бюджетного періоду районних бюджетів районів, перераховуються до районного бюджету Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Корюківського районів на підставі платіжних доручень за підписом голови районної державної адміністрації цих районів.
Нормативно-правові акти, невиконані акти індивідуальної дії районних рад, районних державних адміністрацій, що реорганізовуються, зберігають чинність на відповідних територіях та для відповідних осіб. Чернігівська, Ніжинська, Прилуцька, Корюківська районні ради, районні державні адміністрації можуть вносити зміни, визнавати такими, що втратили чинність, або скасовувати акти районних рад, районних державних адміністрацій, які до них приєднуються.
Чернігівська, Ніжинська, Прилуцька, Корюківська районні ради є правонаступниками прав та обов’язків районних рад, що приєднуються до них.
У спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Корюківського районів для виконання повноважень, визначених законодавством, передається майно, що перебувало у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст тих районів, що увійшли у їх склад. Порядок передачі такого майна визначається Кабінетом Міністрів України.II. Перехідні та прикінцеві положення.
1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.
2. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом:
1) привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
2) забезпечити приведення нормативно-правових актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у відповідність із цим Законом.

Джерело: "Сіверщина"



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 650 | Теги: ОТГ, децентралізація, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar