реклама партнерів:
Головна » 2010 » Лютий » 2 » На Чернігівській митниці затримано білоруса, проти нього порушено кримінальну справу за фактом вчинення контрабанди
19:31
На Чернігівській митниці затримано білоруса, проти нього порушено кримінальну справу за фактом вчинення контрабанди
На Чернігівській митниці затримано білоруса, проти нього порушено кримінальну справу за фактом вчинення контрабанди Кримінальну справу порушено начальником Чернігівської митниці відносно громадянина Республіки Білорусь за фактом вчинення контрабанди історичних та культурних цінностей.
Порушення було виявлено під час здійснення митно-прикордонного контролю потягу сполученням «Мінськ-Одеса» у пункті пропуску «Горностаївка-Терюха» на українсько-білоруському кордоні.
Дванадцять старовинних монет громадянин поклав ближче до тіла - у внутрішню кишеню жилету, на який одягнув светр та куртку. Під час заповнення декларації про наявність монет громадянин не заявив. Виявили монети за допомогою технічного засобу митного контролю – металодетектору. Враховуючи те, що монети, навіть на перший погляд, мали ознаки історико-культурних цінностей, їх затримали і направили на експертизу. За висновками експертів 7 з затриманих монет є історико-культурними цінностями. Їх загальна вартість становить 46 126 тисяч гривень. Це монети номіналом: «5 рублей» 1889 року (Російська імперія, Олександр ІІІ), «5 рублей» 1853 та 1836 років (Російська імперія, Микола І), «2 рубля» 1756 року (Російська імперія, Єлізавета І), «талер» Королівства Швеції 1639 року (Ризький монетний двір, королева Христина Ваза), 2 монети «3 рубли на серебро» 1833 та 1843 років (Російська імперія, Микола І). Найбільш цінні, за висновком експертів, рідкісні монети: "2 рубля", 1756 року виготовлення з зображенням Єлізавети І., (Санкт-Петербурзький монетний двір, карбувалася із золота 917 проби, вагою 3,24 г.) оцінена у 13965 гривень та дві монети з платини 950 проби, вагою 10,36 г. "З рубли на серебро", 1833 та 1843 років випуску вартістю по 9576 гривень кожна.
Решта – 5 монет різних номіналів, карбовані з 1540 по 1899 роки, загальною вартістю 6427 гривень, за висновком експертів Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В.Тарновського відносяться до історичних цінностей, але не є культурними цінностями.
Кримінальна справ порушена за ч. 1 статті 201 Кримінального кодексу України «Контрабанда».

За матеріалами прес-служби Чернігівської митниці.



Категорія: Кримінал | Переглядів: 1361 | Теги: Чернігівська митниця, Кримінал, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar