реклама партнерів:
Головна » 2009 » Жовтень » 5 » На Чернігівській митниці затримано білорусів із старовинними монетами
17:20
На Чернігівській митниці затримано білорусів із старовинними монетами
На Чернігівській митниці затримано білорусів із старовинними монетами Четверо громадян Білорусі суботнього вечора, 03 жовтня 2009 року, повертались з України додому через пункт пропуску “Нові Яриловичі” і обрали для перетину кордону смугу спрощеного контролю (“зелений коридор”).
Співробітниками служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чернігівської митниці було прийнято рішення вивести автомобіль із зони спрощеного контролю та провести поглиблений огляд. Водію та пасажирам запропонували заповнити митні декларації. Навіть під час декларування громадяни не захотіли зізнатись про предмети, які вони намагаються вивезти з України. Мабуть ще сподівались “на авось”… Після декларування працівниками митниці спільно з прикордонниками було проведено огляд транспортного засобу. У сумці з особистими речами виявили 60 монет номіналом 10-15 копійок 1923-1930 років випуску, а під час здійснення особистого огляду один з чоловіків “добровільно” вийняв з кишень іще 79 монет різного номіналу. У кишенях знаходились найбільш цінні монети: „гривенники” 1746-го та 1748-го років, 3 копійки сріблом, срібний рубль, полушка та інші, навіть, відкарбовані у 1738 році.
Цього ж дня у пункті пропуску „Горностаївка-Терюха” у пасажира потягу сполученням „Санкт-Петербург - Київ”, громадянина України, при здійсненні митного контролю було виявлено незадекларовані орден „Великой Отечественной войны ІІ степени”, медалі „За боевые заслуги”, „Партизану Отечественной войны”, „За победу над Германией”, „За воинскую доблесть”, „За долголетний добросовестный труд” та одинадцять ювілейних медалей.
Днем раніше у пункті пропуску „Нові Яриловичі” співробітниками митниці були виявлені раритетні видання „Мемуары князя Бисмарка” 1899 року та „История средних веков” 1914 року, які громадянин України намагався незаконно вивезти за кордон.
Відносно усіх порушників працівниками митниці складено протоколи про порушення митних правил. Затримані речі найближчим часом будуть передані на експертизу.

Джерело: прес-служба Чернігівської митниці.



Категорія: Кримінал | Переглядів: 1801 | Теги: Кордон, Чернігівська митниця, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar