реклама партнерів:
Головна » 2021 » Листопад » 20 » На чернігівському Валу не місце гуртожитку!
08:11
На чернігівському Валу не місце гуртожитку!
На чернігівському Валу не місце гуртожитку! Заява правління обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка від 19 листопада 2021 року

Зі здивуванням ми дізналися про зміну позиції міського голови Чернігова Владислава Атрошенка: замість музею історії Чернігова відкрити в колишній поштовій станції хостел для приїжджих. Нагадуємо, що хостел – це гуртожиток. Невже в пам’ятці архітектури національного значення, в історичній частині древнього міста треба розміщувати гуртожиток? Тим паче, що він буде максимум на 30- 40 ліжкомісць і жодним чином не вирішить проблему залучення туристів до міста.

Власне, й витрачені на облаштування саме музею 20 мільйонів міських грошей (тобто грошей платників податків!) не повинні дістатися якомусь бізнесмену, що відкриє там приватний, звісно, хостел.

Нагадуємо також, що облаштування музею міста Чернігова у приміщенні колишньої поштової станції здійснюється з ініціативи обласного товариства «Просвіта», за рекомендацією міської комісії з топоніміки та збереження культурної спадщини, відповідно до профінансованого і затвердженого проекту. І міняти все це на ходу виглядає звичайним волюнтаризмом та нецільовим використанням бюджетних коштів.

Звертаємо також увагу всіх зацікавлених сторін, що проект музею міста саме в цьому приміщенні дає змогу відкрити перший в області сучасний музей, основу якого становитимуть аудіовізуальні сучасні технічні можливості. На створення ж класичного музею – з експонатами і фондами, необхідно не менше 20 років та й то при цілеспрямованій роботі, адже жоден інший музей не віддасть свої фонди. Тому ми вважаємо недоцільним і відкриття музею міста у приміщенні поліклініки по проспекту Миру – найбільш раціонально віддати його для розміщення експонатів історичного музею імені В.Тарновського, які залежалися у запасниках через відсутність площ для їх експонування.

За дорученням правління
Олександр ШЕВЧЕНКО, голова обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 3260 | Теги: товриство Просвіта, гуртожиток, Поштова станція, Вал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar