реклама партнерів:
Головна » 2018 » Березень » 12 » На Ічнянщині відновлено «Просвіту»
18:55
На Ічнянщині відновлено «Просвіту»
На Ічнянщині відновлено «Просвіту» У грудні минулого року в м. Ічня Чернігівської області відбулися установчі збори Ічнянського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Тараса Шевченка. (Перші осередки «Просвіти» тут діяли уже в 1910 р.). Головою обрано Євгена Дзюбу, який зараз проживає в селі Монастирище, а раніше був головою районної "Просвіти" на Луганщині.

Накреслено попередній план на 2018 р. Це продовження проекту «УПА очима східняків: рабів до Раю не пускають» - створення документальних фільмів – репортажів про національно-визвольні змагання нашого народу.
В ЮТУБ (набравши «Євген Дзюба» та назву проекту) можна переглянути 9 фільмів про Західну Україну. Зараз збираємо матеріал про Велику Україну (як мешканці Галичини називають Наддніпрянщину).

Також започатковується «Відкритий фестиваль патріотичної пісні та поезії «Чернігівська Січ». Він буде проходити в 3-х номінаціях:
- конкурс патріотичного вірша;
- конкурс патріотичної пісні;
- парад вишиванок.

Фестиваль проходитиме в три етапи: районний; обласний; відкритий- загальноукраїнський.
Загальноукраїнський етап пройде 30 червня 2018 року (на честь Конотопської битви 1659 р.) у Національному історико-культурному заповіднику «Качанівка».

Олеся РЕУТА, "Сіверщина"



Переглядів: 681 | Теги: Просвіта, УПА, Ічня | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar