реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 6 » Несподіваний поворот або чому Олександр Гашпар опинився на лаві підсудних
20:42
Несподіваний поворот або чому Олександр Гашпар опинився на лаві підсудних
Несподіваний поворот або чому Олександр Гашпар опинився на лаві підсудних На засіданні суду, яке повинно було розглядати справу мера, відкрилися пікантні факти про позивача
За матеріалами газети «Весть»

Рік тому
У минулому році на засіданні виконкому Чернігівської міськради ТОВ «Сервіс-Центр» було надано дозвіл на спорудження торгових рядів на Центральному ринку. Нові торгові точки повинні були звести замість старих конструкцій, які раніше згоріли на ділянці, орендованій фірмою. За дозвіл проголосували всі члени виконкому на чолі з міським головою.
Одим із акціонерів ТОВ «Сервіс-Центр» — тесть мера. Громадський активіст Олександр Гашпар заявив, що Владислав Атрошенко не повинен був голосувати з цього питання, мовляв, треба було повідомити про конфлікт інтересів. Активіст подав заяву до НАЗК (національне агентство з питань запобігання корупції), а також позов до суду.

Тепер
Нещодавно в Деснянському районному суді продовжили розгляд позову Олександра Гашпара до міського голови Владислава Атрошенка. Під час судового засідання й відкрилися цікаві факти, що стосуються позивача, а саме громадського активіста Олександра Гашпара.
Дмитро Федоров, радник Владислава Атрошенка з юридичних питань, несподівано заявив про відвід судді Руслана Григор’єва. Виявилося, що батько судді Руслана Григор’єва 20 років тому, в 1998 році, представляв інтереси Олександра Гашпара під час розгляду його справи в Деснянському суді.

20 років тому
Що ж сталося в далекому 1998 році, чому і як молодий чоловік на ім’я Олександр Гашпар опинився на лаві підсудних?
Як встановив суд, 11 червня 1998 року Олександр Гашпар задля відкритого викрадення державного майна прибув до поштового відділення № 29, розташованого по вулиці Волковича в Чернігові, де надів на себе маску, заздалегідь виготовлену із в’язаної шапочки, сонячні окуляри, взяв кухонний ніж із довгим лезом в одну руку, в іншій затиснув навчальну гранату, схожу на справжню, і зажадав від оператора Недашковської Є.А. інкасаторську сумку. Коли оператор стала кричати, пригрозив: «Відійди від дверей. Кину гранату». Так згадує, судячи з вироків, одна зі свідків.
Після того як увагу Гашпара відвернув голос іншої працівниці відділення, Недашківська стала дзвонити в міліцію. Гашпар, побачивши це, перерізав ножем шнур телефону і зі столу оператора викрав 249 гривень.
Із викраденим намагався сховатися, але був затриманий військовослужбовцем у підвалі одного з будинків поблизу поштового відділення.
Гашпар вину визнав частково. Суду пояснив, що з нього наочно знайомі хлопці вимагали гроші за нібито присвоєний ними плеєр. Що і штовхнуло його на злочин.
Вранці він прийшов у відділення, бачив, що від’їхала інкасаторська машина. У коридорі надів шапочку з прорізами для очей, темні окуляри. В одній руці затиснув гранату і поліетиленовий пакет, в іншій тримав ніж із лезом 20 сантиметрів. Дві навчальні гранати купив перед цим на ринку.
Проаналізувавши докази, суд дійшов висновку, що Гашпар скоїв розбійний напад. 25 вересня 1998 року рішенням суду Олександр Гашпар був визнаний винним за ч. 1 ст. 86 (Розбій). Покарання — чотири роки позбавлення волі у виправно-трудовій колонії посиленого режиму з конфіскацією майна. Надалі активіст був звільнений за амністією.

Наші дні
— Я підтверджую, що адвокатом, який представляв інтереси Гашпара Олександра Романовича, був мій близький родич, а саме батько, — сказав суддя Руслан Григор’єв.
Також Федоров заявив, що Гашпар може бути родичем сім’ї Григор’євих. Але уточнив, що його близький родич у хороших відносинах із батьками Олександра Гашпара.
Заяву про відвід судді визнали обґрунтованою, погодившись із аргументами представника Атрошенка про конфлікт інтересів судді Григор’єва й Гашпара. Справу направлено до канцелярії для подальшого автоматизованого розподілу. До якого судді потрапить, той і буде розглядати.
Дата наступного судового засідання поки невідома.

Р.S.
Владислав Атрошенко зі звинуваченнями не погодився. Міський голова уточнив, що конфлікту інтересів не було, оскільки рішенням виконкому не надавалося ні фінансових, ні земельних преференцій. Заявив про це на першому ж судовому засіданні в березні нинішнього року.
Тоді ж слухали свідків. В тому числі головного архітектора міста Сергія Калюжного, який представляв питання на виконкомі. Сергій Сергійович сказав, питання такого типу називають технічними. І за них голосують у більшості пакетом, без додаткових обговорень. Так над питаннями попередньо працює профільна комісія. І корупції тут немає.


«Чернігівські відомості», № 21 (1418), 23 травня 2018.





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1123 | Теги: судова справа, Кримінал, Олександр Гашпар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar