реклама партнерів:
Головна » 2010 » Січень » 30 » Несправний димар став причиною пожежі у Єлецькому монастирі. Фото
10:39
Несправний димар став причиною пожежі у Єлецькому монастирі. Фото
Несправний димар став причиною пожежі у Єлецькому монастирі. Фото О 14:16 27-го січня до Головного управління МНС у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу на території Єлецького Свято-Успенського жіночого монастиря, що в обласному центрі по вул. Князя Чорного, 1.
Зайнялось сіно, що зберігалось у двоповерховій господарській споруді. За підвищеним номером виклику до місця пригоди прибули п’ять автоцистерн та автомобіль газодимозахисної служби пожежно-рятувальних підрозділів міста. В цей час другий поверх будівлі та майже двадцять тонн сіна були повністю охоплені полум’ям, а сильне задимлення загрожувало худобі на першому поверсі. Насельниці ж храму самостійно не в змозі були її врятувати. Тож працівники МНС у захисних протигазах в першу чергу вивели 6 голів худоби з небезпечної зони і приступили до гасіння пожежі. Більше двох годин знадобилось підрозділам аби її ліквідувати.
В ході розслідування причини виникнення пожежі з’ясувалося, що в господарчій будівлі знаходились дві пічки для обігріву приміщення та приготування їжі для худоби. Протягом дня їх постійно топили, доки близько 14-ї години один з працівників храму не помітив чорний дим, що виходив з другого поверху. Коли ж він зайшов у споруду, то побачив палаюче сіно і негайно повідомив про подію рятувальників. Фахівці дослідно-випробувальної лабораторії дійшли висновку, що пожежу спричинив димар, який через довготривалу дію високої температури тріснув. Іскри потрапили на сіно, яке і зайнялось.

Сергій Дударєв, перший заступник начальника головного облуправління МНС у Чернігівській області
Джерело: ГУ МНС України в Чернігівській області





Категорія: Надзвичайні ситуації | Переглядів: 1501 | Теги: Єлецький монастир, пожежа, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar