реклама партнерів:
Головна » 2021 » Серпень » 28 » Нова Зеландія передала МЗС України ноту про приєднання до спільної декларації Кримської платформи
12:52
Нова Зеландія передала МЗС України ноту про приєднання до спільної декларації Кримської платформи
Нова Зеландія передала МЗС України ноту про приєднання до спільної декларації Кримської платформи Кримська платформа продовжує залучати нових країн-учасників, які підтримують Україну у питаннях реінтеграції окупованих територій.

Зокрема, Нова Зеландія, яка не брала участі в саміті, приєдналася до спільної декларації по Криму, про що в середу, 25 серпня, повідомила прес-служба МЗС.

«Посол Нової Зеландії в Україні Мері Терстон передала МЗС України ноту про приєднання до спільної декларації Кримської платформи», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, зустріч з послом провів заступник міністра Євген Єнін. Дипломати відзначили високий рівень співпраці в рамках міжнародних організацій, а також обговорили інші актуальні питання співпраці, взаємодію в протидії глобальним викликам, зокрема, пандемії COVID-19, кібератакам і гібридним загрозам.

Наразі ведуться переговори щодо взаємного визнання документів про вакцинацію проти COVID-19 і опрацьовуються питання про спрощення візового режиму Нової Зеландії для українців.

Варто нагадати, що в першому саміті Кримської платформи взяли участь 47 країн, а за його підсумками було підписано декларацію, до якої можуть приєднатися всі охочі країни.

Джерело: Матриця Свободи



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 2572 | Теги: декларація Кримської платформи, деокупація, Україна, анексія, Кримська платформа, Нова Зеландія, МЗС України, окупація, крим, дипломатія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar