реклама партнерів:
Головна » 2023 » Серпень » 17 » Обласна рада привітала відомого чернігівського краєзнавця Сергія Горобця
20:52
Обласна рада привітала відомого чернігівського краєзнавця Сергія Горобця
Обласна рада привітала відомого чернігівського краєзнавця Сергія Горобця Сьогодні голова обласної ради Олена Дмитренко привітала відомого чернігівського історика, співробітника Українського інституту національної пам’яті Сергія Горобця з Днем краєзнавця.
Оскільки з початку цього року науковець боронить нашу державу від російських окупантів на Куп'янському напрямку, то почесну нагороду вдалося передати йому лише сьогодні, коли Сергій Горобець повернувся до Чернігова у відпустку.
Олена Дмитренко високо оцінила наукову та краєзнавчу діяльність Сергія Горобця, його внесок у дослідження та збереження історичної спадщини Чернігівщини, подякувала за відданість українському народу та оборону Батьківщини, а також побажала міцного здоров’я та повернутись з передової лише з перемогою.
Принагідно керівниця наголосила на тому, що обласна рада взаємодіє та надає всебічну підтримку обласній організації краєзнавців у питаннях збереження історичної спадщини з метою дослідження історії Чернігівщини, її культури та звичаїв.

Довідково
Сергій Горобець народився на Прилуччині. Пройшов шлях від вчителя сільської школи до викладача Чернігівського національного педагогічного університету. Кандидат історичних наук. Наразі є співробітником Українського інституту національної пам’яті. Нагороджений відзнакою Президента України «Медаль «За працю та звитягу» за дослідження Голодомору і геноциду українського народу 1932–1933 років. На початку 2023 року долучився до лав Збройних Сил України та боронить нашу державу на передових позиціях.

Джерело: відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради




Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2597 | Теги: краєзнавці, Сергій Горобець, Чернігівщина, обласна рада | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar