реклама партнерів:
Головна » 2018 » Липень » 11 » Патріарх поховав патріарха
14:51
Патріарх поховав патріарха
Патріарх поховав патріарха Патріарх Київський і всієї Руси - України Філарет очолив чин похорону Героя України, видатного політичного і громадського діяча Левка Лук'яненка. Йому співслужив весь клір патріаршого Володимирського собору. У переповненому соборі прощалися з легендарним Левком Лук'яненком земляки з Чернігівської області, віце- прем'єр- міністр Вячеслав Кириленко, міністр культури Євген Нищук, народні депутати Віктор Кривенко, Павло Кишкар, Іван Рибак, Юлія Тимошенко та інші. Прощався і Президент України Петро Порошенко з дружиною.

На початку відспівування до присутніх звернувся Предстоятель Київського Патріархату: «В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Дорогі браття і сестри! Ми знову проводимо в останню путь Героя України, вельмишановного Левка Лук’яненка. Відходять Герої в потойбічний світ. Нещодавно ми тут відспівували Івана Драча, а сьогодні вже Левка Лук’яненка. Він закінчив Московський університет і перед ним відкривалася велика кар’єра, але Левко Лук’яненко обрав інший шлях – боротьбу за незалежність України. За це він страждав, був приречений до розстрілу, але замінили на 15 років ув’язнення.

Відсидів, але через короткий час знову потрапив туди ж – у в’язницю. За свої 90 років він третину життя сидів у в’язниці. Але страждання його увінчалися незалежністю Української держави. Страждання його були не даремними, бо завдяки таким як Левко Лук’яненко ми маємо сьогодні Українську державу. Це через них Бог дав нам довгоомріяну свободу і власну Державу. Але на цьому закінчуються і страждання, і слава, далі інше життя – вічне.

І наш обов’язок помолитися за таких великих людей як Левко Лук’яненко, щоб Господь простив йому вільні і невільні гріхи та за його страждання, за його любов до України, дав йому вічне блаженне життя. Помолимося, дорогі браття і сестри за прощення гріхів його і за дарування йому вічного блаженного життя».

Поховали Левка Лук'яненка на Байковому цвинтарі, на головній алеї. Запечатування могили звершив настоятель храму у селі Хотів, де жив Левко Лук'яненко.

Джерело: "Сіверщина"



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1056 | Теги: Левко Лук'яненко, Похорони, Філарет | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar