реклама партнерів:
Головна » 2024 » Вересень » 30 » "Перша шеренга" - у Русових
21:06
"Перша шеренга" - у Русових
Представлення книги "Перша шеренга" про борців за волю України пройшло при повному залі обласної універсальної бібліотеки імені Русових. І в цьому вже є якийсь символізм - від Софії та Олександра Русових, які ще за російського царського режиму боролись за українство, і до сьогодні, коли ті ж таки росіяни вкотре прийшли з війною на Україну.

Дриектор бібліотеки Юрій Соболь, вітаючи перш за все молодь - студентів пенітенціарної академії та педаггічного університету, наголосив: ця книга важлива саме для них, бо дає розуміння за що ми боремось. Я також згадав про донецького військового лікаря, який, перераховуючи гроші на видання цієї книги, також написав: завдяки таким книгам ми розуміємо за що воюємо.

Книга видана чернігівським товариством "Просвіта" імені Т.Шевченка методом народної толоки - тобто давали гроші хто скільки зміг. Останнім, вирішальним був внесок голови обласного товариства "Просвіта" Олександра Шевченка. Упорядниками та співавторами виступили ми з Владиславом Савенком. Він написав нариси про Івана Коваленка та Дмитра Куровського, а я - про родину Лук'яненка та Валерія Сарану. Інші автори написали про Всеволода Ґанцова, Миколу Адаменка, Петра Рубана, Лесю Коцюбу, Леоніда Тереховича, Валентина Ральченка...

Слово на представленні книги мали Олександр Олійник, Володимир Бойко, Сергій Бутко, Лариса Куровська.

І для кожної публічної бібліотеки області, тобто для кожної громади, я передав книги - їх можна буде знайти і в Прилуках, і в Мрині, і в Семенівці, і в Срібному... Замовити ж для себе книгу також можна, придбавши у чернігівських книгарнях.

Василь ЧЕПУРНИЙ, Сіверщина
Фото: Владислав Савенок











Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 566 | Теги: Перша шеренга, книга, Русові, Просвіта | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

Всього коментарів: 0
avatar